Haaland med hat trick i norsk storseier tross sjansesløseri: – Vi skulle hatt mer

Landslaget hadde som forventet få problemer med å feie Gibraltar av banen, men det spørs om ikke Ståle Solbakken & co. ergrer seg litt over at de ikke klarte å score enda flere mål.

Norge-Gibraltar 5-1 (3-1)

Etter at Norge gikk opp til 4-1 startet et ufattelig sjansesløseri på Ullevaal. Gibraltar-spillerne stod nærmest kun i egen 16-meter i store deler av kampen, men klarte å gå av banen med kun fem innslupne mål.

Det siste målet var Erling Braut Haalands tredje. Et mål han hadde jaktet store deler av kampen.

– Det er to ting som er vanskelig å begripe. Det ene er at Norge ikke har flere mål, det andre er at Gibraltar har én scoring, sa TV 2s kommentator Øybind Alsaker.

Grafikken like før fulltid viste at Norge hadde hatt 44 sjanser, mens Gibraltar stod igjen med tre. Samtidig scoret Nederland seks mål i nedsablingen av Tyrkia.

Se sammendrag fra kampen i videovinduet øverst!

Tyrkia rotet det fullstendig til mot Nederland og må klare seg uten flere av nøkkelspillerne når Norge møter dem i Istanbul om én måned.

– Vi skulle hatt mer. Fornøyd, men ikke fornøyd nok, mener jeg. Jeg burde vel hatt to, men godkjent, sier Kristian Thorstvedt til TV 2.

Landslagssjef Ståle Solbakken er enig med Thorstvedt.

– Vi skulle nok hatt bedre uttelling og vært foruten baklengsmål. Men jeg kan ikke fullrose gutta nok. Vi spiller 90 minutter i så høyt tempo vi klarer, sier Solbakken.

–Det er frustrerende. Generelt brenner vi for mye. Men det er positivt at vi skaper så mye, sier kaptein Martin Ødegaard.

Rogalandsfest på Ullevaal

Stavangerkameratene Birger Meling og Kristian Thorstvedt viste strålende kjemi da førstnevnte fant Thorstvedt foran mål med en lekker pasning. Thorstvedt plasserte ballen vakkert i mål.

– Jeg så på klipp før kamp, og det var der rommene var. Jeg holdt igjen løpet, og en perfekt kamp av Birger, sier siddisen om målet.

Rogalandsfesten var ikke ferdig. Jærbuen Erling Braut Haaland doblet Norges ledelse fem minutter senere. Servitør var Thorstvedt.

– Kristian og jeg har en bra connection. Det var klasse av «Kissa», sier Braut Haaland.

Hans tiende mål i landslagsdrakten, noe som gjør ham til den raskeste på 73 år som når ti mål.

Åtte minutter før pause scoret Erling Braut Haaland igjen. Hans ellevte landslagsmål på 15 kamper.

Gibraltar sjokkerte

Gibraltar fikk også muligheten til å juble. Tre minutter før pause rotet Hanche-Olsen det til. Først leverte han en feilpasning, så bommet han på taklingsforsøket da han skulle rydde opp.

Dermed var Reece Styche alene med Ørjan Håskjold Nyland og chippet elegant ballen over Norges keeper.

– Hva skjedde med Hanche-Olsen der? Kontrastene til nødlandslaget er slående når vi ser hvor fislete han er i den duellen, mente TV 2s kommentator Øyvind Alsaker.

– Den må jeg ta på min kappe, det er svakt av meg, sier Hanche-Olsen.

Like før dommeren skulle blåse pausesignalet skaffet Haaland Norge straffespark – trodde han. Etter en rask titt på VAR-skjermen endret dommer mening og Haaland sparket frustrert bort ballen.

Gigantiske sjanser

– Vi tenker på målforskjellen, så vi skal pøse på, sa landslagsassistent Kent Bergersen til TV 2 i pausen.

14 minutter tok det før spillerne gjorde som Bergersen ønsket. Alexander Sørloth hadde få problemer med å score Norges fjerde da ballen havnet i beina hans inne i 16-meteren.

Erling Braut Haaland fikk en gedigen mulighet til å score hat trick, men fra to meter klarte målmaskinen utrolig nok å bomme på åpent mål.

– Der får vi en bom som kommer til å finne veien til diverse sosiale medier, konkluderte Jesper Mathisen.

Etter et utrolig sjansesløseri klarte Norge endelig å få det femte målet. Erling Braut Haaland sørget for hat trick og 5-1.

Relatert