Hovland 19 millioner kroner rikere etter kjemperunde

Viktor Hovland (23) spilte en strålende sisterunde av PGA-tourmesterskapet. Han endte på en meget sterk femteplass sammenlagt i FedEx-cupen.

Øverst ser du et nydelig innspill fra Hovland

Hovland åpnet glitrende og noterte seg for birdie på hull tre, seks og åtte på Lake Golfklubb i Atlanta. Han fortsatte den gode formen på «Back Nine» - de siste ni hullene - med birdie på hull 13, 17 og 18.

Hovland bokførte totalt bare én bogey på sisterunden - på hull 16.

Totalt -14 for hele turneringen gjør at Hovland ble nummer fem. Premien for en femteplass ligger på drøyt 19 millioner norske kroner.

Golfstjernen virket selv fornøyd med turneringen.

– Fin uke og et fint år! Ser allerede frem til det neste, skriver 23-åringen på instagram.

Før denne turneringen hadde Hovland spilt inn 5 048 772 dollar i år, ifølge PGA.com. Det er omtrent 44 millioner kroner. Dermed blir totalen så langt i 2021 63 millioner kroner i premiepenger.

Storspillet betaler seg også på rankingen. Han klatrer én plass til 14.-plassen på mandagens ferske verdensranking i golf.

Takket være helgens 5.-plass i PGA-tourmesterskapet sniker nordmannen seg forbi Jordan Spieth på listen. Det er ingen endringer blant de 13 øverste på rankingen, som toppes av spanjolen Jon Rahm.

Seier til Cantlay

Hovland kunne gjøre lite med Patrick Cantley og Jon Rahm, som kjempet om seieren. Cantlay trakk det lengste strået og er, med seieren i FedEx-cupen, blitt rundt 130 millioner kroner rikere.

Det er bare 30 spillere som får delta i PGA-tourmesterskapet. De har kvalifisert seg gjennom PGA-touren og Fed Ex-cupen.

(©NTB)

Relatert