Uvirkelige scener fra Brasil: Kampen stoppet av politiet – ble utsatt

Fire Premier League-spillere trosset brasilianske koronaregler. Sju minutter inn i kampen kom politiet og helsemyndigheter for å hente dem.

Se skandalebildene i Sportsnyhetene øverst!

Det ble kun spilt sju minutter av søndagens storkamp mellom Brasil og Argentina, for da troppet brasilianske helsemyndigheter og politi opp for å hente fire argentinske spillere som hadde brutt Brasils koronaregler.

Det ble tumulter, før kampen ble stoppet og de argentinske spillerne gikk i garderoben. Snaut én time senere kom meldingen fra Det søramerikanske fotballforbundet (CONMEBOL) om at kampen var utsatt på ubestemt tid.

– Hvorfor startet de kampen for så å stoppe den etter fem minutter? Vi har vært på stadion i en time. De kunne ha fortalt oss dette, kunne man høre Messi si midt i forvirringen som ble fanget opp av TV-kameraer, skriver NTB.

Brasils fotballpresident Ednaldo Rodrigues var heller ikke spesielt fornøyd.

– Med all respekt for Anvisa så kunne de ha løst dette problemet tidligere, ikke ventet på at kampen skulle starte, sier han.

Dommeren og kommissæren kommer til å levere en rapport til Det internasjonale fotballforbundet (FIFA), som tar en endelig avgjørelse om hva som skal skje med kampen, melder CONMEBOL på Twitter.

Mens Argentina-spillerne aldri kom inn på banen igjen, dro Brasil i gang med en treningsøkt på Neo Química Arena. Natt til mandag ble det rapportert at det argentinske laget allerede har forlatt Brasil.

– Det gjør meg veldig trist. Jeg leter ikke etter syndebukker. Hvis noe skjedde eller ikke skjedde, så var det uansett ikke rett med en slik innblanding. Det burde vært en fest for alle, for å nyte de beste spillerne i verden. Jeg vil at befolkningen i Argentina skal forstå at jeg som trener må forsvare spillerne mine, sier Argentinas landslagssjef Lionel Scaloni i en uttalelse via forbundet.

– Vi ble ikke på noe tidspunkt varslet om at de ikke kunne spille kampen. Vi ville spille kampen, det ville de brasilianske spillerne også, sier Scaloni.

Brøt brasilianske innreiseregler

Argentina-spillerne Emiliano Martínez, Emiliano Buendía, Cristian Romero og Giovani Lo Celso hadde reist inn i Brasil uten tillatelse, opplyste brasilianske helsemyndigheter kun timer før avspark i gigantoppgjøret.

Brasil slipper ikke inn utenlandske personer som har vært i Storbritannia i løpet av de siste 14 dagene uten karantene.

Aston Villa-duoen Martínez og Buendía og Tottenhams Romero og Lo Celso kom alle rett fra sine Premier League-klubber og reiste til Sør-Amerika sammen i privatfly. Ved innreise skal kvartetten ikke ha oppgitt de har vært i England de siste to ukene.

Men spillerne, som har vært på brasiliansk jord de siste tre dagene, trosset Brasils myndigheter og møtte opp til kampen. Martínez, Romero og Lo Celso var til og med i Argentinas startoppstilling. I hvert fall i sju minutter.

Bare noen minutter inn i kampen ble imidlertid kampen avbrutt, for på sidelinjen sto politi og helsemyndigheter for å hente kvartetten.

Messi: – Verden ser på oss

Det endte med tumulter ute på banen, før Lionel Mesis og resten av Argentina-spillerne gikk i garderoben. Brasilianerne ble igjen på banen.

Etter en tid kom Lionel Messi ut på stadion. Paris Saint-Germain-stjernen hadde tatt av seg Argentina-drakten og sto iført en fotograf-vest mens snakket med Brasils landslagssjef Tite og flere brasilianske spillere.

– Verden ser på oss, skal Messi ha sagt, ifølge TyC Sports.

Messi gikk etter hvert ned i spillertunnelen, der han snakket og fleipet med flere av eks-klubbkamerat og flere av de brasilianske spillerne. Etter hvert kom også flere av de argentinske spillerne ut i spillertunnelen.

Det argentinske fotballforbundet meldte først at kampen er utsatt. Senere rapporterte Det søramerikanske fotballforbundet det samme.

– Det som skjedde i dag er svært uheldig for fotballen. Fire personer kom inn på banen for å avbryte kampen, og CONMEBOL ba spillerne gå i garderoben, sier Argentinas fotballpresident Claudio Tapia.

I Brasil-troppen er det ingen Premier League-spillere etter at de engelske klubbene gikk sammen om å nekte å slippe sine brasilianere på grunn av karantenekrav ved returen til Storbritannia.

Relatert