COVIDTRØBBEL: Giovano Lo Celso (t.v) og Cristian Romero blir etterforsket for brudd på koronareglene i Brasil.
COVIDTRØBBEL: Giovano Lo Celso (t.v) og Cristian Romero blir etterforsket for brudd på koronareglene i Brasil. Foto: Matthew Childs

Full forvirring før storkampen: Uønsket i Brasil – reiser likevel på kamp

Drama for fire Argentina-spillere før storkampen mot Brasil.

Se en rekke VM-kvalifiseringskamper i kveld på TV 2 Play!

I forkant av landslagspausen ble Premier League-klubbene enige om ikke å slippe spillere til rødlistede land, ettersom det ville føre til karantene.

Det betød at en rekke stjerner ikke dro på landslagsoppdrag, spesielt i Sør-Amerika. Likevel gjorde to klubber unntak. Aston Villa sendte duoen Emiliano Martínez og Emiliano Buendía, mens Tottenham lot nysigneringen Cristian Romero og Giovani Lo Celso dra til Argentina for å spille VM-kvalik.

Søndag kom kom meldingene om at Premier League-spillerne ble etterforsket for mulig brudd på koronareglene ved innreise.

Søndag kveld bekrefter brasilianske helsemyndigheter at fire argentinske spillere er uønsket i Brasil for brudd på koronareglene ved innreise.

Brasil slipper ikke inn utenlandske personer som har vært i Storbritannia i løpet av de siste 14 dagene. Martínez, Buendía, Romero og Lo Celso kom alle rett fra sine Premier League-klubber. Kvartetten reiste sammen fra England i privatfly.

Ved innreise til Brasil skal ikke spillerne ha oppgitt at de hadde vært i Storbritannia de siste to ukene.

Helsemyndighetene varslet politiet om de fire spillerne, men TyC Sports melder søndag kveld at de fire argentinerne har reist med bussen sammen med resten av troppen og er klare til å spille mot Brasil.

Martínez, Romero og Lo Celso er inne i startoppstillingen til Argentina.

Uenigheter mellom Villa og Argentina

Det er ikke det eneste rotet landslagspausen har medført. Aston Villa sendte nemlig sin argentinske duo på landslagsoppdrag i visshet om at de kunne returnere umiddelbart etter Brasil-kampen.

Men Argentina-sjef Lionel Scaloni hevder at han er helt uvitende om en slik avtale med Villa. Han har sagt at Premier League-spillerne også skal være en del av landslagstroppen i den siste kampen mot Bolivia på torsdag.

– Spillerne er her for å spille alle tre kamper, Vi har aldri hatt noe begrensinger fra klubbene. Vi snakket sammen og ble enige om at de skulle bli sendt, sa Scaloni.

Tottenham skal ikke ha blitt enige med Argentina om en tilsvarende avtale som Aston Villa påstår at de har. Det betyr at Romero og Lo Celso går glipp av Premier League-kampen mot Crystal Palace lørdag klokken 13.30.

Buendia og Martinez går glipp av Aston Villas bortekamp mot Chelsea klokken 18.30 samme dag.

Karantene på en øy i Kroatia

De to Premier League-klubbene skal imidlertid ha en plan for hvordan spillerne skal gjennomføre karantenetiden. De har nemlig tenkt å sende de fire spillerne til en øy i Kroatia, ifølge nettstedet Today in 24.

Grunnen skal være at de kan trene og bruke karantenetiden mer effektivt enn det de ville gjort i England. Der er det strengere regler for hvordan man overholder karantene.

Det er ingen innreisekarantene fra Kroatia til Storbritannia.

Relatert