Dennis Hauger overlegen - nærmer seg sammenlagtseier: – Jeg er veldig glad

Økte forspranget i sammendraget etter stålkontroll i Nederland. I tillegg skrev 18-åringen historie i Formel 3.

Se intervju med Hauger etter seieren i Sportsnyhetene øverst.

Dennis Hauger startet som førstemann under helgens tredje Formel 3-løp i nederlandske Zandvoort. Den plassen beholdt gjennom hele løpet, og hadde full kontroll til mål.

For nordmannen skjøt ut av startblokkene og opparbeidet seg etter hvert en komfortabel ledelse på den nederlandske asfalten. Halvveis ut i løpet hadde Hauger fått en luke på 2,5 sekunder ned til forfølgerne.

Hauger hadde ingen problemer med å kjøre inn til nok en seier foran Clément Novalak. Alex Smolyar ble nummer tre.

Dermed sikret 18-åringen seg nye 25 poeng i sammendraget. Det var hans fjerde seier for sesongen. Ingen har noensinne vunnet fire løp i løpet av sesong i Formel 3.

– Det har gått veldig opp og ned, men i dag gikk alt som planlagt. Det er gode poeng i mesterskap, så jeg er veldig glad, sier Hauger til TV 2.

Mye skal derfor gå galt om ikke Hauger stikker av med VM-tittelen. Søndagens resultat betyr at Dennis Hauger står med 193 poeng etter helgen, mens Jack Doohan står med 150.

Dermed skiller det 43 poeng før den siste og avgjørende VM-runden i Sotsji. Der kan Hauger avgjøre allerede i det første løpet. Den høyeste summen noen har fått i løpet av en runde er 44 poeng.

– Da må han vinne tre pallplasser, men det er ikke umulig. Får jeg noen gode poeng så er vi der. Men vi fighter til siste slutt, og jeg må fortsette hardt.

Reglene er slik at sammenlagtvinneren ikke får delta i Formel 3 neste år. Dermed er en plass i Formel 2 sannsynlig for Hauger.

– Vi er i forhandlinger og det er det naturlige steget å gå. Det blir spennende å se fremover.

(©NTB/TV 2)

Relatert