Spillerbørsen: Slik vurderes nordmennene etter Latvia-kampen

Dette er TV 2s spillerbørs etter Latvia-Norge. Hvordan vurderer du spillerne?

Se Erlings Braut Haalands 1-0-mål i vinduet øverst!

Latvia-Norge

I motsetning til kampen mot Nederland var Norge favoritter før Latvia-kampen. Ståle Solbakkens menn innfridde forventningene, og landslaget tok med det en viktig seier i kampen om VM-plass.

Erling Braut Haalands tidlige straffescoring gjorde at man aldri trengte å stresse med å bryte ned et latvisk lag som lot Norge ha ballen hele tiden, og da Moi på vakkert vis dunket inn 2-0 etter pause var det hele så å si avgjort.

Scoringen er også med på å gjøre Moi til en av to som får 8'er på TV 2s børs.

– Teknikken som vises frem der (på 2-0, journ.anm.) er helt på høyde med det beste fra utlandet. Gledelig å se Moi tilbake med smilet og kvikkheten på plass. Byttet ut siste snaue kvarteret, er dommen overfor Southampton-spilleren.

Banens beste-prisen gis imidlertid til Birger Meling, som får samme vurdering.

– Frisk offensivt og med en god relasjon til Moi. Forer sistnevnte til Norges første store sjanse etter snaue fem minutter og får selv en god mulighet like før halvspilt omgang når han treffer stolpen. Bra også etter hvilen, og vakker og smart målgivende til Moi. Kunne fort hatt en til til Braut Haaland. God i gjenvinningsspillet, alltid spillbar. Rett og slett en klasseback. Banens beste, er dommen overfor Ligue 1-proffen.

Dette er TV 2s spillerbørs etter kampen, vurdert av fotballreporter Helge Kalleklev.

Enig i vurderingene de norske spillerne har fått? Gi dine egne vurderinger her!

Relatert