Eiking falt én plass i sammendraget etter beinhard etappe

Odd Christian Eiking (26) måtte slippe favorittgruppen opp målfjellet, men falt bare én plass i sammenlagtkonkurransen.

Se avslutningen i videovinduet øverst!

Odd Christian Eiking (Intermarché-Wanty-Gobert) satt på halen av hovedfeltet på vei inn i Altu d’El Gamoniteiru på kongeetappen i årets Vuelta a España, men tidlig opp målfjellet måtte askøyværingen slippe sammenlagtfavorittene.

– Det ble kjørt fort i alle fjellene i dag. Og få dette fjellet på slutten var smertefullt, men man velger jo å ha det slik, sier Eiking til TV 2.

– Det var samme som i går. Jeg gjorde så godt jeg kunne, kjørte så fort jeg klarte. Det gikk som det gikk. Jeg kunne ikke gjort noe annerledes, sier han.

Eiking kom inn til 21. plass, 5.24 bak etappevinner Miguel Ángel López (Movistar). Resultatet gjør at Eiking falt én plass i sammendraget. Han er nå nummer tolv, drøyt 13 minutter bak Primoz Roglic (Jumbo-Visma).

– Sammenlagtlisten er ganske satt nå. Med tre etapper igjen, hvordan vil du oppsummere Vueltaen?

– Det vet jo du. Det var et eventyr helt frem til i går. Da begynte helvetet, sier Eiking, som forteller at han kjente velten fra onsdagens etappe.

– Jeg vil ikke syte, men jeg slet litt med smerter i hoften etter velten. Det ble litt bedre etter hvert. Man tenker at et velt ikke er så farlig, men man får jo seg en trøkk, sier han.

Vil klamre seg fast

Opp til lagkamerat Louis Meintjes på tiendeplass er det nå drøyt fire minutter for Eiking, som mistet den røde ledertrøyen på onsdagens etappe. Da hadde han båret den på sju etapper.

– Det er meget bra av Eiking på den brutale kongeetappen. Han har hatt en sterk avslutning etter å ha gitt slipp ganske tidlig, sa TV 2-kommentator Christian Paasche da Eiking kom i mål på toppen av Altu d’El Gamoniteiru.

Carl Fredrik Hagen ble nummer åtte i Vuelta-sammendraget for to år siden. Det er tidenes norske sammenlagtplasseringen i en Grand Tour.

– Jeg får bare klamre meg fast og håpe på en god sammenlagtplassering. Det er store differanser nedover sammenlagtlisten, så jeg kan klare noe rundt tolvteplass. Det er jeg fornøyd med, sier Eiking.

– Ord som er plantet i munnen min

På spørsmål om han ønsker å bli sammenlagtrytter, svarer Eiking:

– Det er ord som er plantet i munnen min. Jeg kan ikke huske å ha sagt det, men jeg har fått med meg at det har stått noen steder. Jeg føler meg ikke som en sammenlagtrytter i det hele tatt, sier han.

– På sikt kan jeg kanskje bli det, men akkurat nå er jeg ikke det. På dager som i dag ser man det, sier Eiking.

Roglic leder sammendraget med 2.30 ned til Enric Mas (Movistar) og 02.53 til etappevinner López når tre etapper av årets Vuelta a España gjenstår.

Fredag fra kl. 14.50: Se 19. etappe i La Vuelta på TV 2 Sport 2 og TV 2 Play.

Relatert