FIFA-HELT: Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær blir nå mulig å benytte som spiller på FIFA 22. Foto: Reuters / NTB / EA Sports
FIFA-HELT: Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær blir nå mulig å benytte som spiller på FIFA 22. Foto: Reuters / NTB / EA Sports

Solskjær uenig i FIFA-tall: – Ville sagt at jeg er bedre til å avslutte

I sommer ble det klart at Ole Gunnar Solskjær er del av FIFA 22s «FUT Heroes». Nå kan TV 2 avsløre hans rangering i de ulike fasene av spillet.

Det er over 14 år siden Ole Gunnar Solskjær spilte sin siste offisielle fotballkamp, men denne høsten gjør han comeback - i virtuell form.

Manchester United-manageren er nemlig en av flere andre tidligere stjernespillere som lanseres som «FUT Heroes» når det nyeste spillet i den populære FIFA-serien kommer ut denne høsten.

Nordmannens inkludering i det gjeve selskap ble behandlet av blant andre Gamereactor og VG da annonseringen var klar i sommer, og nå kan TV 2 avsløre Solskjærs rating i spillet.

Og ikke nok med det. Vi har sågar konfrontert Manchester United-sjefen med tallene!

Solskjærs totale score er 86, noe som passerer ham likt med spillere som Fredrik Ljungberg og Robbie Keane og like foran profiler som Clint Dempsey og Tim Cahill blant de gamle heltene.

Det er imidlertid når en begynner å se nærmere på tallene at det hele blir uhyre interessant. 88 på avslutninger, 85 på fart, 84 på dribling, 75 på pasninger, 66 på den fysiske biten og 45 i det defensive er dommen fra de høye herrer i EA Sports.

– Jeg viille gjerne sagt jeg er bedre til å avslutte enn 88, og jeg er ikke spesielt enig med pace (hurtighet, journ.anm.). Jeg var ikke så rask, det var jeg ikke. Jeg var ganske mye bedre til å avslutte enn å ha fart, så de bør ikke være sånn cirka det samme iallfall, sier Manchester United-manageren med et smil til TV 2.

DE HARDE FAKTA: Slik rangeres Solskjær av EA Sports. Foto: EA Sports
DE HARDE FAKTA: Slik rangeres Solskjær av EA Sports. Foto: EA Sports

Randulle mener Solskjærs pasningsfot får for dårlig betalt

Den profilerte manageren intervjues av TV 2s egen FIFA-konge, YouTube-stjernen Sander Austad «Randulle» Dale, som er aktuell som ny programleder i programmet VAR-rommet på TV 2s plattformer. Han forklarer hvorfor den tidligere United-stjernen har såpass lav rangering i det defensive spillet.

– EA er nådeløse når det kommer til rating i forsvarsavdelingen når det kommer til spisser. Jeg synes de har vært sjenerøse med deg, sammenlignet med andre spisser, sier Dale.

VAR-rommet-programlederen mener også Solskjær får for dårlig betalt for pasningsfoten, men akkurat på det området viser United-sjefen forståelse.

– Etter hvert så hadde jeg kanskje et brukbart pasningsspill, men ikke til å begynne med. Da var det mer eller mindre bare avslutninger. Jeg driblet ikke noe særlig heller. Men jeg var til å stole på defensivt, og skulle hatt mer enn 45 her, sier Solskjær.

HAR FÅTT SITT EGET KORT: Solskjær har allerede fått hendene i vidunderverket. Foto: EA Sports
HAR FÅTT SITT EGET KORT: Solskjær har allerede fått hendene i vidunderverket. Foto: EA Sports

En større og lengre prat med Solskjær rundt egne ferdigheter, samt andre norske profilers inkludering i spillet, kommer i VAR-rommet når EA Sports offentliggjør flere rangeringer i ukene som kommer.

Se alt av VAR-rommet på programmets egen landingsside her.

PS! Selve spillet FIFA 22 slippes 1. oktober og kan spilles på plattformene PlayStation 4, PlayStation 5, Nintendo Switch, Xbox One, Xbox Series X og Series S og Microsoft Windows.