LEDERTRØYE: Odd Christian fra Askøy fortsetter å imponere i Grand Tour-rittet.
LEDERTRØYE: Odd Christian fra Askøy fortsetter å imponere i Grand Tour-rittet. Foto: Jorge Guerrero

Eiking forsvarte ledertrøyen i knallhard fjelletappe: – Det er utrolig!

Askøyværingen fortsetter å imponere i La Vuelta.

Odd Christian Eiking ble hardt presset men klarte å beholde den røde ledertrøyen på den 14. etappen av La Vuelta a España.

– Det ble litt tøffere enn jeg hadde fryktet. Jeg måtte virkelig grave dypt for å beholde trøyen. Det er med stor lettelse at jeg klarte det, sa La Vuelta-lederen til dansk TV 2 etter etappen.

Det var hans fjerde i den ikoniske trøyen.

– Det er utrolig! Jeg kan nesten ikke tro det selv! Jeg var i utgangspunktet fornøyd med å ha trøyen i én dag. At jeg klarer å beholde den på dag fire etter en så hard etappe, er nesten større enn da jeg overtok den for første gang, sa Eiking

Han avslørte også at det vil komme nytt om hans fremtid om kort tid. I utgangspunktet går askøyværingens kontrakt med belgiske Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux etter sesongen.

– Det kommer nyheter snart. Jeg har kontroll på det, sa han.

Lørdagens etappe ble vunnet av Team DSMs Romain Bardet, som var en del av et tidlig brudd.

Eiking imponerte stort lørdagens etappe og hang med storkanonene opp de knallharde stigningene. Nordmannen trillet over mållinjen som den 30. rytteren, noe som gjør at han beholder rittledelsen.

Det gjør at han leder sammendraget 54 sekunder foran Guillaume Martin.

Etappen var den fjerde strake med 25-åringen fra Askøy i ledertrøyen. Han overgikk dermed Thor Hushovd, som hadde den samme trøyen gjennom tre etapper i 2006.

– Jeg er veldig glad for å ha trøyen i dag, så får jeg se om jeg klarer å beholde den gjennom morgendagens etappe, som jeg vet blir tøff, sa Eiking før søndagens etappe.

Se den den 15. etappen av La Vuelta søndag kl. 11.30 på TV 2 Sport 2 og TV 2 Play.

Saken oppdateres!

Relatert