Eiking forsvarte ledertrøyen i Vueltaen

Danske Magnus Cort vant torsdagens etappe.

Se Magnus Cort spurte inn til seier øverst!

Torsdag syklet Odd Christian Eiking sin andre etappe med rød ledertrøye i La Vuelta España, og det gjorde han med bravur. Han beholder sin ledelse, og kan se frem til en ny dag i rødt fredag.

Eiking tråkket seg gjennom den 175 kilometer lange etappen mellom Jaén og Córdoba ikledd den røde ledetrøyen trygt plassert i hovedfeltet, med et syvmannsbrudd et drøyt minutt foran seg i løypen.

Med omkring 55 kilometer igjen av etappen ble flere av rytterne i hovedfeltet, deriblant sammenlagtkandidatene Primoz Roglic og Adam Yates involvert i en velt.

Se velten i videovinduet til høyre!

Både Roglic og Yates fikk etter hvert kontakt med hovedfeltet etter krasjen.

Den norske sammenlagtlederen gikk klar av velten i hovedfeltet, som etter hvert spiste opp forspranget til tetgruppen mot slutten av etappen.

Til slutt var det danske Magnus Cort som spurtet inn til etappeseier - sin andre i årets Vuelta og den femte totalt.

– Han er i superslag, sier Christian Paasche.

Eiking kjørte inn til en trygg 20. plass på etappen, og beholder sitt forsprang i sammendraget. Dermed er han klar for sin tredje etappe i rødt fredag. Det er en spurtetappe, så med mindre han er utsatt for et uhell tyder alt på at nordmannen blir å se i rødt også lørdag.

Eiking har 58 sekunder ned til toer Guillaume Martin, og ett minutt og 56 sekunder til storfavoritt Primoz Roglic på tredje.

Se den 13. etappen av La Vuelta fredag kl. 14.50 på TV 2 Sport 2 og TV 2 Play.

Relatert