Drømte om å spille for Real Madrid. Nå er han erkerivalens nye superstjerne

Memphis Depay (27) har tidligere vært åpen om at hans mål har vært å spille for Real Madrid. Men i sommer havnet han i Barcelona, og nå er han klubbens nye angrepssjef.

Se Barcelona - Getafe på TV 2 Sport Premium 2 og TV 2 Play søndag fra klokken 16:30!

– Jeg snakker alltid om Real Madrid. Det er en kongelig klubb, med den hvite drakten. Jeg tror at jeg kommer til å spille der en dag. Det er målet mitt. Når kommer det til å skje? Det er det bare Gud som vet. Han vil hjelpe meg dit.

Disse ordene tilhører Memphis Depay, som er Barcelona-supporternes nye yndling. Nederlenderen har flere ganger, senest i 2019, flørtet med Real Madrid, men en overgang har aldri formalisert seg.

27-åringen har de siste fem sesongene spilt for Olympique Lyon, hvor han gjorde sine saker svært bra. Fasiten viser 76 mål og 55 målgivende pasninger på 178 kamper for den franske storklubben.

Men da kontrakten hans utløp i sommer kom Barcelona, anført av trener og hans landsmann Ronald Koeman, på banen og hentet ham gratis.

Selv om det ikke ble Real Madrid, så virker ikke Depay å være skuffet over å ha endt opp hos erkerivalen. Da han ble presentert som Barcelona-spiller, uttalte han at en stor barndomsdrøm hadde gått i oppfyllelse.

– Jeg er ordløs. Det er massivt å være her. Manchester United, PSV og Lyon er også store klubber, men ting er annerledes her. Det er en fin atmosfære i Barcelona, og jeg gleder meg til å kjempe om trofeer, sa Depay.

Se Memphis Depay bli intervjuet av TV 2 i videovinduet øverst i saken!

Imponert supporterne

Depay har fått en god start på tilværelsen i Barcelona. Angrepsspilleren noterte seg for en målgivende pasning i sesongpremieren mot Real Sociedad og tegnet seg på scoringslisten sist mot Athletic Club.

Nederlenderen har på kort tid gjort seg populær i sin nye klubb. Han har lagt ut barndomsbilder av seg selv ikledd Barcelona-trøyen, og har flere ganger tvitret på det katalanske språket. Dette er ting supporterne setter pris på.

Når Lionel Messi nå har forlatt klubben til fordel for Paris Saint-Germain, har Barcelona-supporterne store forventninger til Depay. Selv sier stjernen til TV 2 at han ikke føler at han har et press på seg om å levere:

– De fikk meg gratis, så det er ikke noe press. Jeg legger alltid press på meg selv for å stadig bli bedre. Jeg føler ikke noe press. Jeg prøver bare å hjelpe laget, og så vil jeg hele tiden gjøre det bedre enn jeg gjorde i forrige kamp.

Stor profil

TV 2s sportskommentator, Mina Finstad Berg, mener Depay har kvaliteter som passer perfekt inn i den spanske storklubben. Hun forventer at nederlenderen blir en viktig brikke i Ronald Koemans mannskap.

– Depay tilfører Barcelona en åpenbar trussel offensivt, et uromoment som er vanskelig å håndtere for de fleste motstandere. Han har utmerket teknikk, tempo og fysikk, og er glad i å utfordre. Han er også både målscorer og tilrettelegger, noe Barcelona trenger nå som Messi er borte, sier hun.

Finstad Berg tror han blir en spiller supporterne kommer til å elske.

– Hvis han lykkes har han alt som skal til for å kunne bli en publikumsyndling. Han har x-faktor så det holder og har en underholdende stil. Det er en kombinasjon av råskap og finesse som supportere pleier å elske, sier hun.

– Hvor mange mål blir det denne sesongen?

– Det er alltid vanskelig å tippe på sånt, men jeg skal gi det et forsøk. I fjor landa han på 32 målpoeng i serien. Det bør være et realistisk mål i år også hvis han holder seg skadefri. Barcelona scorer ofte mye mål, og Memphis Depay kommer til å være mye involvert i det meste katalanerne foretar seg offensivt, fastslår Finstad Berg.

Se Barcelona - Getafe på TV 2 Sport Premium 2 og TV 2 Play søndag fra klokken 16:30!

Relatert