Eiking forsvarte ledertrøyen: – Det er strålende kjøring

Primoz Roglic vant den ellevte etappen av Vuelta a España - Eiking imponerte igjen

Se den 12. Vuelta-etappen torsdag fra kl. 14.50 på TV 2 Sport 2 og TV 2 Play.

Den ellevte etappen av Vuelta a España foregikk med en nordmann i den ikoniske røde ledertrøyen.

Den beholder også Odd Christian Eiking i den tolvte etter etappen, etter å ha levert nok en solid dag i Grand Tour-rittet onsdag.

– Det var veldig tøft i dag. Jeg er glad jeg kunne beholde den og håper jeg kan kjempe for å beholde den i morgen også, sa Eiking til arrangøren etter etappen.

Etter den leder 26-åringen sammendraget med 58 sekunders margin foran Guillaume Martin.

– Det er strålende kjøring av Odd Christian Eiking! sa TV 2s Christian Paasche etter etappen, som endte med spurtseier til Primoz Roglic.

Se den intense sluttspurten i videovindet øverst i saken!

Eiking endte som nummer ti på etappen, elleve sekunder bak Roglic.

– Eiking kjørte utrolig bra i den avsluttende bakken. Han kjørte seg opp underveis i rittet og hadde rimelig god kontroll underveis, fulgte TV 2-ekspert Mads Kaggestad opp.

Etappen mellom Antequera og Valdepeñas de Jaén var av det korte og intense slaget.

Askøyværingen ble liggende i hovedfeltet med et femmannsbrudd foran seg gjennom store deler av etappen, og fikk god hjelp av et lojalt Intermarché-Wanty-Gobert-lag.

– Det er veldig gøy at han har fått et lite internasjonalt gjennombrudd med denne røde ledertrøyen her i Spania rundt, sa TV 2s kommentator, Mads Kaggestad.

Han reiste spørsmål om Eikings videre prioritering i rittet.

– Skal han klamre seg fast til ledertrøyen og prøve å få en best mulig plassering i sammendraget, eller vil det være lurere å la det kappløpet gå? Med den formen han er i nå, er en etappeseier helt klart innen rekkevidde, sa Kaggestad om Eiking, som er den fjerde nordmannen som bærer en ledertrøye i et Grand Tour-ritt.

Han etterfølger Knut Knudsen i Giro d' Italia, Thor Hushovd i Vuelta a España og Tour de France og Alexander Kristoff i Tour de France.

Mot den siste bakketoppen på onsdagens etappe, klamret Eiking seg til hovedfeltet, til tross for offensiv kjøring fra flere av konkurrentene til ledertrøyen.

Dermed sykler 26-åringen i rød trøye også på den tolvte etappen.

– Jeg tar bare dag for dag, sa 26 år gamle Eiking på spørsmål om hvor lenge han tror han klarer å beholde ledertrøya.

Se Eiking i den 12. Vuelta-etappen torsdag fra kl. 14.50 på TV 2 Sport 2 og TV 2 Play.

Relatert