Kane bekrefter at han blir i Tottenham

Det skriver stjernespissen selv på Twitter onsdag. Et kjempeproblem for Manchester City, mener TV 2s ekspert.

Se Tottenham-Watford søndag 14.30 på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play.

– Det var fantastisk å se mottagelsen fra Tottenham-fansen på søndag, og å lese noen av støtteerklæringene jeg har fått de siste ukene.

– Jeg blir i Tottenham denne sommeren og er hundre prosent fokusert på å hjelpe laget til å oppnå suksess, skriver Harry Kane.

Den engelske landslagskapteinen har vært sterkt ønsket av Manchester City denne sommeren, og skapte selv skriverier da han tilsynelatende lot være å dukke opp på Tottenham-trening til avtalt tid etter ferien.

Siden den gang har det kokt rundt stjernespissen og Kane var heller ikke en del av Nuno Espirito Santos første kamptropp mot nettopp Manchester City.

Mot Wolverhampton søndag var han imidlertid tilbake på benken, og 28-åringen ble godt tatt imot av Tottenham-fansen da han entret banen på Molineux.

Se klippet øverst i saken.

Likevel er det blitt antatt at Manchester City ville gjøre nye fremstøt for å sikre seg Kane før overgangsvinduet stenger om en uke. Men nå synes Tottenham-spissens fremtid å være avklart – i hvert fall for en stund.

Kane har selv hevdet at han aldri uteble fra trening, og skal ha vært misfornøyd med at klubben bidro til å vende fansen mot ham ved ikke offisielt uttale det samme.

– Fantastiske nyheter for alle, sier Tottenham-manager Nuno Espirito Santo på en pressekonferanse torsdag.

– Det er avsluttet, han kommer til å bli værende her hos oss. Vi er alle veldig glade. Han er en verdens beste spillere.

Thorstvedt tror Kane har avtale om å forlate klubben neste sommer

TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt er enig med Tottenham-manageren, men tror det er en hake ved dagens gladnyhet for Spurs-fansen.

– Dette er gode nyheter for Tottenhams sjanse for suksess denne sesongen, sier Thorstvedt.

– En må ikke la seg lure selv om de har vunnet to kamper uten ham. Kane er en kjempespiller, og Tottenham har mye større forutsetning for å prestere med ham på laget. Dette gir ro og nå kan man gå videre.

Men nøkkelordet i denne meldingen er «denne sommeren,» mener den tidligere Tottenham-målvakten.

Han er sikker på at Kane og Tottenham har gjort en avtale om at spissen får forlate klubben neste sesong – denne gangen skriftlig. Tidligere har det nemlig blitt meldt at Kane-leiren var misfornøyd med at Tottenhams styreformann Daniel Levy ikke ville slippe ham til Manchester City nå ettersom de hadde en muntlig avtale.

– Slike muntlige løfter nytter ikke. Jeg tror de har gjort en skriftlig avtale denne gangen og at han kan forlate klubben neste sommer. Jeg tror ikke det skjer noe i januar.

Mener Kane og City har tapt

Thorstvedt mener Tottenham og Levy har kommet seirende ut av hele sagaen, til tross for at spissen kan være tapt for klubben neste sommer. Tapende part mener han er Kane – og Manchester City.

– Kane har på mange måter tapt. Men greien er jo at City trenger ham. Sjansen for Citys suksess er blitt kraftig svekket. De har et kjempeproblem. De trenger en spiss nå. Neste sesong er det ikke sikkert at de kommer tilbake for ham. Da velger de kanskje noen andre.

Harry Kane signerte en seksårskontrakt med Tottenham i 2018, og har dermed tre år igjen av avtalen med Nord-London-klubben.

Relatert