Alexander Sørloth klar for Real Sociedad

Landslagsspiss Alexander Sørloth (25) er klar for spansk fotball.

Se Real Sociedad - Levante lørdag kl. 19.25 på TV 2 Play

Det bekrefter Real Sociedad via sine kanaler onsdag.

– Jeg er veldig glad. Vi har snakket sammen en stund, og jeg er glad for å endelig skrive under. Jeg gleder meg veldig til å prøve spansk fotball og La Liga, som er en liga jeg tror vil passe meg godt, sier Sørloth til klubbens YouTube-kanal.

– Jeg vil bruke farten og kraften min til å score mål og gi målgivende pasninger. Forhåpentligvis vil vi vinne mange kamper sammen. Jeg kommer til et lag med mange kvalitetsspillere, og ser på meg selv som det samme, sier 25-åringen, som vil gjennomføre sin første trening med sitt nye lag allerede torsdag.

Som TV 2 kunne erfare mandag er det snakk om en låneavtale ut sesongen med opsjon på kjøp. Landslagsspissen meldte overgang til RB Leipzig før forrige sesong, men har slitt med spilletiden i Bundesliga. På 29 kamper i den tyske toppdivisjonen forrige sesong, derav 13 fra start, scoret nordmannen kun fem ganger.

Nå går spissen i Martin Ødegaards fotspor og skal tilbringe en sesong på lån i San Sebastián. Bjørn Tore Kvarme og Vadim Demidov har også spilt for den spanske klubben.

– Det er noe som selvsagt gleder folk i San Sebastián. De har stort sett mye kjærlighet for skandinaviske spillere generelt etter det Alexander Isak har prestert i senere tid, og det som Martin Ødegaard gjorde i klubben. Da har mye til overs for spillere fra nordre Europa generelt. De liker å si «we are the north» om sine skandinaver, sier TV 2s fotballkorrespondent i Spania Alexandra Jonson.

Se TV 2s fotballkorrespondent Alexandra Jonson snakke om Sørloth-overgangen øverst!

Kjemper med svenske om én spissplass

I Real Sociedad må Sørloth kjempe med svenske Alexander Isak om en startplass. De blå og hvite spiller nemlig vanligvis i en 4-3-3-formasjon der det kun er plass til én rendyrket spiss.

– Han er hentet inn for å dekke opp etter Willian José, en som har vært litt reserve for Alexander Isak. Det er et veldig sterkt Real Sociedad med en god stall, så det er ingen enkel oppgave å kapre en startplass der. Det kommer til å bli en batalje mellom de skandinaviske «Alex-ene».

– Det som taler for spilletid er at Real Sociedad er med i tre turneringer. De er med i Europa League, den spanske cupen og La Liga. Treneren har tidligere vist at han liker å gjøre mye rotasjoner. Isak kommer nok til å spille de viktigste kampene, men det kommer definitivt til å bli godt med spilletid for Sørloth.

Den tidligere Crystal Palace-, Rosenborg- og Bodø/Glimt-spissen bøttet inn for Trabzonspor i sesongen før den forrige. Trønderen vartet opp med 24 mål og ni målgivende på 34 ligakamper i Tyrkia.

Sørloth har scoret elleve mål på 32 landskamper for Norge og er med i troppen til Ståle Solbakken til VM-kvalifiseringskampene mot Nederland, Latvia og Gibraltar.

Relatert