Norsk 17-åring herjer i Danmark: I toppscorerkampen etter to mål

Andreas Schjelderup (17) leverte to nye mål for Nordsjælland da bunnlaget Vejle ble slått 3-1 i dansk superliga mandag.

Se målene i Sportsnyhetene øverst!

Schjelderup har scoret tre ganger i serien i år, og er med i kampen om å bli toppscorer i dansk superliga.

– Førsteomgangen min var veldig god, men i andre omgang kunne jeg scoret og drept kampen. Det er noe jeg må jobbe med. Jeg må score flere mål, sier tenåringen etter seieren mot Vejle i et intervju vist på Vsport 1.

– Det plager meg litt. Jeg kunne scoret ett eller to mål til. Men jeg er fornøyd med seieren.

Schjelderup var ettertraktet da han forlot Bodø/Glimt og valgte Nordsjælland og har spilt seg til en fast plass på laget og skapt overskrifter i den danske klubben.

I vinter ble han blant annet den yngste spilleren noensinne i dansk fotball med to mål i en kamp. Mandag gjentok han den bedriften hjemme mot Vejle, i en kamp der det var viktig for Nordsjælland å vinne for å holde følge med tetlagene.

Først viste 17-åringen klasse da han dro seg inn i feltet, driblet seg fri og satte ballen sikkert i mål allerede etter tre minutter. Så satte han et straffespark kaldt i mål etter å ha fintet ut keeper.

Nordmannen har fått 22 kamper for Nordsjælland allerede, og etter mandagens herjinger diskuterer fansen på Twitter om han kan slå målrekorden for unge spillere i superligaen.

Nordsjælland har nå fire seirer på rad og ligger på fjerdeplass i den danske Superliga, to poeng bak serieleder Midtjylland.