Pellegrino-hat trick mot gamleklubben: – Storscoreren er tilbake

Amahl Pellegrino ble byttet inn og fikk sin Bodø/Glimt-debut. Han takket for tilliten og scoret hat trick på 17 minutter mot gamleklubben KBK.

Bodø/Glimt - Kristiansund BK 3-0 (0-0)

Se hat tricket øverst

Det var duket for toppkamp på Aspmyra da Bodø/Glimt på andreplass tok imot Kristiansund, som lå på tredjeplass før søndagens oppgjør.

Ingen av lagene klarte å finne veien til målet i den første omgangen, men etter 58 minutter ble Amahl Pellegrino byttet inn til sin Bodø/Glimt-debut etter overgangen fra Damac FC.

I 2020 leverte storscoreren 25 mål på 29 kamper for KBK i Eliteserien. Men nå var det nettopp KBK som skulle få smake på storscorerens effektivitet.

For Pellegrino trengte bare tre minutter på banen for å score sitt første mål for Bodø/Glimt. Et drøyt kvarter senere hadde han scoret to til. Dermed sørget den tidligere KBK-spissen for 3-0 til Bodø/Glimt med hat trick i debuten.

– Jeg drømte om to mål. Det er det jeg hadde lyst til å bidra med, men når jeg får hat tricket, så er det prikken over i-en, sier Pellegrino til TV 2 og fortsetter:

– Men jeg irriterer meg veldig over den siste sjansen som jeg ikke setter på slutten der. Jeg burde hatt fire.

– Storscoreren Pellegrino er tilbake. Det tok ikke mange minuttene før han satte sitt preg på dette laget, utbrøt TV 2-ekspert Jesper Mathisen i FotballXtra-studioet.

Etter seieren ligger Bodø/Glimt på andreplass i Eliteserien, nå bare to poeng bak Molde som leder. Kristiansund faller ned til fjerdeplass etter at Lillestrøm klatret opp etter seieren mot Haugesund søndag.

Blir hyllet - takker lagkameratene

Etter kampen var det Pellegrino som mottok hyllest fra samtlige i intervjusonen. KBK-trener Christian Michelsen fikk et tøft gjensyn med sin tidligere elev.

– Vi har hatt godt av å ha hatt «Pelle» på laget i ett og et halvt år. Nå er det Bodø/Glimt som har noen fantastiske måneder i vente, sier Michelsen til TV 2 etter kampen.

– Det sluttproduktet han har kommer til å bli gull for Bodø/Glimt utover høstsesongen, sier trener Kjetil Knutsen til TV 2.

Bodø/Glimt-spillerne Fredrik Bjørkan og Patrick Berg var godt fornøyd med sin nye lagkamerat.

– Det er helt fantastisk. At han kommer rett inn og gjør det der er utrolig kult. Han der kommer vi til å ha mye glede av, sier Bjørkan til TV 2.

– Han har noen ekstreme kvaliteter. Han er en fantastisk god fotballspiller. Det merket vi i fjor, men nå har han på seg en fantastisk gul drakt i tillegg, så det kunne ikke vært bedre, sier Berg til TV 2.

Samtidig valgte hovedpersonen selv å takke sine nye lagkamerater.

– Det er ikke bare Pellegrino her. Vi er et godt lag. Det er guttene som setter meg opp i gode posisjoner. Og så må jeg takke Patrick for at han lar meg ta straffen. Jeg er ikke på noen liste der, så det var veldig generøst. Det setter jeg pris på, sier Pellegrino.

– Det må være fantastisk

Det var en jevnspilt toppkamp på Aspmyra - helt til Bodø/Glimts nysignering Amahl Pellegrino entret banen i det 58. minutt.

Den tidligere KBK-spilleren brukte bare tre minutter på å sende Bodø/Glimt i ledelsen mot hans tidligere arbeidsgiver. På returen fra Sean McDermott i KBK-målet satte Pellegrino enkelt inn 1-0.

– Det må være fantastisk for han. Når han kommer der og får den servert, så er han i gang i Bodø/Glimt med en gang, sa Mathisen etter det første målet.

Og han var virkelig i gang. For bare syv minutter etter stormet Bodø/Glimt i angrep igjen. Nok en gang var Pellegrino på rett sted, til rett tid, og på nok en retur kunne han sørge for 2-0.

Men det stoppet ikke der. Ti minutter etter den andre scoringen fikset Ola Solbakken straffespark for hjemmelaget. Der trappet Pellegrino opp, og satte sikkert inn sitt tredje for dagen.

– Han har virkelig fått fart på karrieren sin igjen. Det er ikke vanskelige scoringer, men det er en grunn til at det er Pellegrino som er der, og ikke noen andre, konkluderte Mathisen.

Med det sikret han seg hat trick i debuten og 3-0-seier for Bodø/Glimt.

Relatert