Kristoff spurtslått igjen – venter fortsatt på årets første seier

– Jeg holdt på å tryne, sier Alexander Kristoff etter spurten i hjembyen.

Matthew Walls (Bora-hansgrohe) vant massespurten i Tour of Norway-avslutningen i Stavanger foran Mads Pedersen (Trek-Segafredo).

Alexander Kristoff (UAE Team Emirates) var med i spurten om seieren, men nådde ikke opp og måtte ta til takke med en sjetteplass.

Veteranen havnet langt ut i den siste svingen, og han stivnet i forsøket på å komme seg helt foran.

– Det var kaotisk, og så kjørte (Daniel) Hoelgaard meg nesten ut i grøften i den siste svingen, så da holdt jeg på å tryne, sier Kristoff til TV 2.

– Hoelgaard skal ikke gi seg, og da blir det litt farlige situasjoner og nestenvelt. Da blir det sånne situasjoner. Det ble en opptur for Hoelgaard og en nedtur for Kristoff, mener TV 2s sykkelekspert Mads Kaggestad.

SKUFFET: Alexander Kristoff nådde ikke opp i spurten i Stavanger søndag.
SKUFFET: Alexander Kristoff nådde ikke opp i spurten i Stavanger søndag. Foto: TV 2

Kristoff står fortsatt uten seier i 2021-sesongen. Kristoff ble nummer to bak Mads Pedersen på lørdagens spurt på Jørpeland.

– Jeg er litt skuffet. Jeg hadde ikke beina. Jeg tror jeg gikk litt dypt i går, sier Alexander Kristoff.

Beste nordmann på etappen var Daniel Hoelgaard (Uno-X) på tredjeplass.

– Det er veldig godt når sykdom, operasjoner og ting har stått i veien. Da blir man alltid satt litt tilbake. Det var kjekt å være med der oppe når jeg fikk muligheten, sier Hoelgaard til TV 2.

Ethan Hayter (Ineos Grenadiers), som vant de to første etappene, tok sammenlagtseieren i Tour of Norway.

Ide Schelling (Bora-hansgrohe) ble nummer to, mens Mike Teunissen (Jumbo-Visma) kom på tredjeplass. Markus Hoelgaard (Uno-X) ble beste nordmann i sammendraget med fjerdeplass, drøyt halvminuttet opp til Hayter.

Relatert