Skandalescener: Nordmann havnet i autovernet med hodet først

Patrick Fossum Kristoffersen (23) måtte bryte etter massevelt i verdenscupen i rulleski. Den skyldige får krass kritikk. Nå har han lagt seg flat.

Se massevelten i videovinduet øverst!

– Jeg er glad jeg hadde hjelm, for det kunne vært stygt uten, sier Patrick Fossum Kristoffersen til TV 2 etter en voldsom massevelt i Otepää lørdag.

Under fellesstarten i verdenscupen på rulleski i Estland forårsaket italieneren Francesco Becchis en stor krasj. Blant dem som gikk ned var Kristoffersen.

– Han gjorde et fryktelig dumt valg. Han prøvde å komme inn på rekken, men det var ikke plass i det hele tatt. Francesco Becchis er kjent for å være veldig stygg i gåingen i feltet, og denne gangen gikk det galt, sier Kristoffersen.

Da Kristoffersen gikk i bakken, hadde han en fart på 55 kilometer i timen.

– Det går etter forholdene bra med meg. Jeg endte opp med noen heftige skrubbsår, men jeg fikk hodet rett i autovernet, så hjelmen tok et ganske heftig slag, sier Kristoffersen.

NED I MASSEVELT: Patrick Fossum Kristoffersen gikk ned i en massevelt i verdenscupen i rulleski i Otepää lørdag.
NED I MASSEVELT: Patrick Fossum Kristoffersen gikk ned i en massevelt i verdenscupen i rulleski i Otepää lørdag. Foto: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN

– Jeg kjenner at jeg er litt stiv i nakken, og jeg slo beinet mitt litt, men en ukrainer hadde det verre enn meg. Han så bevisstløs ut i flere minutter. Du ser på klippet at han slår hodet skikkelig i asfalten. Han kom seg heldigvis etter hvert, sier Kristoffersen, som sikter til Dmytro Drahun.

Becchis har lagt seg flat i etterkant.

– I utforkjøringen så jeg en åpning mellom to løpere, og jeg prøvde å komme mellom, men jeg så feil. Jeg så mer rom enn det faktisk var, og jeg kom borti ett av hjulene. Jeg ønsker å beklage til alle som ble utsatt for risiko og krasjen. Forhåpentligvis blir alle bra raskt, skriver italieneren på Instagram.

– Styggeste jeg har sett

Mens Kristoffersen og flere andre løpere måtte bryte, ble Becchis disket fra fellesstarten.

– Styggeste jeg har sett på rulleski noensinne. Idioten som har skylda her bør straffes med langt mer enn diskvalifikasjon, for dette kunne i ytterste konsekvens endt med alvorlige skader og dødsfall. Snakk om hodemist. Heldigvis er det påbudt med hjelm i rulleskirenn, skriver TV 2s langrennsekspert Petter Soleng Skinstad på Twitter.

Skinstad mener Det internasjonale skiforbundet (FIS) bør utestenge Becchis i flere konkurranser etter massevelten.

– Forhåpentligvis er det bare en elendig vurdering fra hans side, men man når du gjør noe så vanvittig dumt og farlig som det der må man jo nesten spørre seg om han gjør det med vilje, sier Skinstad.

Kristoffersen forteller at Becchis kom med en beklagelse til konkurrentene etter målgang. Kristoffersen har hørt noen påstå at italieneren forårsaket velten med vilje, men det har han ingen tro på.

TOK STØYTEN: Patrick Fossum Kristoffersen er glad han hadde på hjelm.
TOK STØYTEN: Patrick Fossum Kristoffersen er glad han hadde på hjelm. Foto: Privat

Den norske 23-åringen mener dette var en ny påminnelse.

– En superstjerne som Dorothea Wierer gikk uten hjelm i det samme rennet Tarjei Bø slo seg ganske fælt. Det er enkelte forbilder som ikke alltid er så gode rollefigurer. Hjelm er viktig, sier Kristoffersen.

Kom fra pallplass på sprint

Kristoffersen håper å kunne gå søndagens 15 kilometer intervallstart.

– Jeg må ta en vurdering i morgen og se hvordan jeg føler meg, sier han.

Patrick Fossum Kristoffersen vant prologen og ble nummer tre på fredagens sprint, der han havnet bak Trondheim-baserte Raimo Vigants fra Latvia og svenske Erik Silfver.

Det var italienske Matteo Tanel som vant lørdagens fellesstart foran den russiske duoen Ilia Bezgin og Ivan Anisimov.

Ettersom Russland og Ukraina er på samling i Otepää, er store stjerner som Aleksandr Bolsjunov og Denis Spitsov med på verdenscupen i rulleski i helgen.

Relatert