SAGT OPP: Kristoffer Barmen har fått sparken i Brann.
SAGT OPP: Kristoffer Barmen har fått sparken i Brann. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN

Barmen har fått sparken av Brann

Kristoffer Barmen (28) er ferdig i Brann etter skandale-nachspielet. Mikkel Andersen (32) har selv valgt å terminere kontrakten. De ti andre nachspiel-deltakerne får skriftlig advarsel.

Kristoffer Barmens advokat, Eirik Monsen, opplyser til TV 2 at Brann-spilleren har fått sparken av klubben.

– Vi er svært overrasket over SK Brann sin beslutning, basert på den informasjon vi besitter og med tanke på grunnlaget gitt i oppsigelsen, skriver Monsen i en pressemelding.

BARMEN-ADVOKAT: Eirik Monsen.
BARMEN-ADVOKAT: Eirik Monsen. Foto: Yngve Sem Pedersen, TV 2

Barmen var blant de tolv Brann-spillerne som deltok på skandale-nachspielet på Brann Stadion forrige uke. I tillegg til Brann-spillerne deltok sju kvinner.

– Det er fremsatt påstander Kristoffer Barmen (KB) ikke kjenner seg igjen i og KB føler seg åpenbart urettferdig behandlet, noe som forsterkes ved at han nærmest er plukket ut til å bære ansvaret alene for det aktuelle nachspiel. KB mener det foreligger en urimelig forskjellsbehandling og er åpenbart ikke enig i klubbens beslutning. Som rådgivere for KB reagerer man videre på måten denne prosessen er håndtert på fra arbeidsgivers side, hvor vi opplever at KB er satt under et stort press. Det vil bli fremsatt krav om forhandlinger, i tråd med arbeidsmiljølovens prosessregler, men nå trenger KB noe tid til å fordøye dette, står det i pressemeldingen fra Barmens advokat.

Vibeke Johannesen, daglig leder i Brann, slår tilbake mot uttalelsen fra advokaten på en pressekonferanse på Stadion fredag kveld.

– Kritikken er grunnløs, sa Johannesen.

«Sentral rolle i gjennomføringen»

Senere fredag ettermiddag kom Brann med en pressemelding.

«En vesentlig del av begrunnelsen for at denne spilleren får en strengere reaksjon enn de spillerne som har mottatt skriftlig advarsel, er at Barmen blant annet hadde en sentral rolle i gjennomføringen av nachspielet», står det i en pressemelding fra Brann senere fredag ettermiddag.

Video: Brann om sparkingen: – Barmen var sentral

– Klubben ser ikke noe annet valg enn å reagere strengt på de alvorlige og uakseptable bruddene på både retningslinjer og klubbens, supporternes og samarbeidspartnernes tillit. Det er med tungt hjerte vi går til oppsigelse av en av våre erfarne spillere og med stort alvor vi gir ti spillere en alvorlig skriftlig advarsel, sier Johannesen i pressemeldingen fra Brann.

Mikkel Andersen har selv valgt å terminere kontrakten, skriver Brann.

TERMINERTE KONTRAKTEN: Målvakten Mikkel Andersen.
TERMINERTE KONTRAKTEN: Målvakten Mikkel Andersen. Foto: Marit Hommedal / NTB

– Mikkel Andersen har på eget initiativ valgt å terminere kontrakten og returnere til Danmark. Hetsen han og hans familie ble utsatt for er uakseptabel og har vært en stor personlig belastning på toppen av en fra før svært krevende situasjon etter at han deltok på nachspielet. Vi ønsker Mikkel og hans familie alt godt, sier Johannesen.

De ti andre nachspiel-deltakerne har fått skriftlig advarsel av bergensklubben.

– Det skal ikke være noen tvil om at klubben tar denne saken på største alvor. Vi er skuffet, fortvilet og forbannet over situasjonen. Første steg for å gjenreise tilliten og stoltheten til klubben er gjennom å avdekke fakta om hva som faktisk skjedde og reagere overfor spillerne i henhold til dette. Vi erkjenner at vi har holdninger i deler av klubben som ikke er forenelig med forventningene og kravene til det å drive en medlemsorganisasjon og toppidrett. Nå gjenstår et langsiktig arbeid med å bygge en bedre kultur i deler av klubben, og ikke minst sikre at det sportslige igjen kommer i fokus, sier Johannesen.

Hadde kontrakt ut 2025

Barmen var en av spillerne som stilte opp for pressen onsdag forrige uke etter at nachspielet på Stadion ble kjent.

– Vi klarte å grave oss et jævlig stort hull. Det er utrolig skuffende. Det er tungt for meg å stå her, sa 28-åringen til Bergensavisen.

Sammen med Mikkel Andersen var ikke Barmen med i kamptroppen mot Sandefjord forrige helg. Mens Andersen returnerte til treningsfeltet onsdag, var beskjeden at Barmen ikke kom til å møte på trening denne uken.

Det er drøyt ti år siden Barmen debuterte for Brann. I april tidligere i år signerte han en ny kontrakt ut 2025-sesongen med bergenserne.

Relatert