Eirik Horneland under mandagens Brann-trening.
Eirik Horneland under mandagens Brann-trening. Foto: Pål Schaathun, TV 2

– Fikk beskjed om å planlegge uten dem

Eirik Horneland usikker på situasjonen til duoen som ikke har vært med på trening de siste dagene.

Kristoffer Barmen og Mikkel Andersen, som ikke er under politietterforskning, var heller ikke med på mandagens Brann-trening. Forklaringen fra Branns styreleder tidligere mandag var at de er mentalt slitne.

Brann-trener Eirik Horneland sier at situasjonen skaper usikkerhet og et vanskelig bilde for dem i hverdagen.

– Så håper jeg vi finner ut av ting og kommer til bunns og begynner å se opp og frem, sier Horneland.

– Når er de to tilbake?

– Den saken er flyttet opp til Vibeke og styret. Jeg er veldig usikker. Jeg har ikke noe informasjon rundt det i dag, så jeg er ikke den rette til å spørre om det, svarer han.

– Så du vet ikke om du kan planlegge med eller uten dem til kampen i helgen?

– Jeg fikk beskjed om før økten at jeg måtte planlegge uten dem i dag, så får jeg helt sikkert ny informasjon gjennom dagen, tenker jeg, svarer han.

Sportssjef Jimmi Nagel Jacobsen sier at situasjonen er den samme som i og før helgen vedrørende duoen, og har ikke noen fastsatt returdato.

– Vi har en dialog med dem. Det er en samtale som vi tar når vi synes det passer at de skal være tilbake. Vi har en dialog med dem og snakker med dem, så får vi se når det blir, sier Jacobsen.

Han holder kortene tett til brystet om de kan spille i helgen.

– Det får vi se. Vi jobber stadig vekk for å få fullt overblikk over detaljer og så videre, så tar vi en beslutning og det er en intern personalsak, sier Jacobsen.

Presset leder svarer

Vibeke Johannesen sier at klubben står midt i arbeidet om å skaffe seg oversikt, og at de vil komme tilbake når de har mer konkret informasjon.

Vibeke Johannesen etter mandagens Brann-trening.
Vibeke Johannesen etter mandagens Brann-trening. Foto: Pål Schaathun, TV 2

Selv er hun under hardt press.

– Hvordan opplever du tilliten til deg fra styret?

– Jeg er daglig leder i en klubb som står i kanskje klubbhistoriens verste krise. Det er mitt hovedfokus nå, og jeg jobber godt sammen med styret, sier Johannesen til TV 2.

Branns daglige leder har fått kritikk i pressen ved flere anledninger, senest i kjølvannet av nachspiel-skandalen. Det er blitt stilt spørsmål ved om Johannesen visste om det mulige seksuelle overgrepet før møtet med politiet torsdag.

Brann-toppene har uttalt at de håper at deltakerne er ærlige om hva som har skjedd.

– Vil du si at du også har vært det hele veien?

– Ja, jeg har vært helt ærlig i alt jeg har fortalt. Og så er det jo begrenset noen ganger hva jeg kan si i enkelte saker, for det er mange hensyn å ta i forhold til personalsaker og andre personer involvert.

– Så du føler at du har gjort det som er forventet av deg i krisen som har vært den siste uken?

– Ja, vi har jobbet ærlig, hardt og målrettet for å søke og få så mye informasjon og ta valg i en svært vanskelig og til tider uoversiktlig situasjon.

– Sammen med mange fantastiske ansatte jobber vi hardt og dedikert for å komme ut av denne krisen, så har vi også kompetanse fra utsiden som bistår oss i de sakene som vi ikke klarer å løse på egenhånd, svarer Johannesen.

Huseklepp kritisk

Tidligere Brann-spiller Erik Huseklepp spør seg selv om hvor godt ledelsen i klubben har fulgt med.

– At det forekommer er helt utrolig, og det skal ikke skje i en toppidrettskultur. Jeg skjønner at ledelsen er overrasket, for man hadde ikke tenkt i villeste fantasi at spillerne kan finne på noe sånt. Jeg kan forstå at de er overrasket, men spørsmålet er jo hvor mye de har fulgt med, sier Huseklepp.

– Har klubben fulgt godt nok med?

– Nei, uken sier at svaret er tydelig nei, svarer han.

Brann-trener Eirik Horneland medgir at situasjonen tapper dem for krefter.

– Det er både interne utredelser og politiet er på saken. Vi må smøre oss med tålmodighet og så se hva konklusjonene blir etter hvert. Så tror jeg vi må være varsomme fremover, for jeg ser det ruller og går mye, både på sosiale medier og i media. Vi får være varsomme slik at vi ikke forhåndsdømmer og at vi gjør ting rett, for folk blir dratt inn som ikke skulle vært dratt inn. Det er viktig at vi er forsiktige både i sosiale medier og dere i media.

Relatert