TV 2 Sportens langrennsekspert Petter Soleng Skinstad forventer strenge reaksjoner på langrennstalentenes oppførsel.. Foto: Olof Andersson/tv 2
TV 2 Sportens langrennsekspert Petter Soleng Skinstad forventer strenge reaksjoner på langrennstalentenes oppførsel.. Foto: Olof Andersson/tv 2

Langrennstalenter på landslagssamling sjikanerte og kastet egg på 14-åring

– Slike barnestreker aksepterer vi ikke av voksne gutter, sier leder i Norges Skiforbund. TV 2s langrennsekspert er sjokkert.

Hendelsen skjedde Natrudstilen ved Sjusjøen i forrige uke. 14-åringen var sammen med familien på hytta.

Gutten var ute og syklet en tur da han ble stoppet av ungdommer, som hoppet ut av to biler.

Ifølge lokalavisen Gudbrandsdølen Dagningen, tok de sykkelen fra 14-åringen og kastet den utfor en skråning. I tillegg kastet de egg på gutten.

Familien til gutten følte episoden var så alvorlig at de anmeldte forholdet.

Bekrefter at det var langrennstalenter

Nå er saken i ferd med å bli oppklart. Ikke av politiet, men av Norges Skiforbund. Forbundet arrangerte nemlig i dette tidsrommet en samling for juniorer på Natrudstilen kalt «Morgendagens helter».

– Vi jobber med saken og kan dessverre bekrefte at det er gutter som var med på samlingen vår som står bak denne dumskapen. Vi har ennå ikke funnet ut hvem det var, men det skal vi klare, sier Brit Baldishol, som var leder for samlingen.

– Morgendagens helter?

– Dette er altså langt unna som det er mulig å komme fra de verdier vi står for. Slik oppførsel kaller jeg barnestreker av voksne gutter. Det er helt uakseptabelt.

– Hva slags straff kan de vente seg?

– Først skal vi finne ut hva som skjedde og ikke minst hvem som var med. Deretter skal vi bestemme hva slags reaksjon som er passende. Jeg har allerede ringt moren til gutten og beklaget på det sterkeste det som skjedde, sier Brit Baldishol.

Moren til 14-åringen bekrefter dette overfor TV 2:

– Vi har fått en skikkelig beklagelse. Det setter vi stor pris på. Hun som ringte var klar på at de kom til å slå hardt ned på det som hadde skjedde. Og det er bra, for man kan jo ikke oppføre seg slik, sier moren.

– Forventer streng reaksjon

TV 2s langrennssekspert Petter Soleng Skinstad sier han er skuffet og sjokkert over saken.

– Ikke i min villeste fantasi kunne jeg se for meg at norske langrennstalenter kunne finne på å gå til angrep på en uskyldig 14-åring ute på sykkeltur, sier han.

– Dette er utøvere som løftes frem som «Morgendagens helter», men disse handlingene er så lite helteaktige som du får det. Her forventer jeg å se de angrende synderne stå frem med en offentlig beklagelse, samtidig som både de aktuelle utøverne og Norges Skiforbund sørger for at 14-åringen blir ivaretatt. Videre forventer jeg også en streng reaksjon fra politiet, forbundet og deres samarbeidspartnere. For dette er langt, langt over streken.

Skinstad mener de som står bak undergraver all jobben som gjøres for at aktive skal kunne ferdes trygt langs veien, en jobb som blant annet gjøres av deres eget forbund. Dette er vanvittig skuffende.