Arteta: – Sikker på at flere spillere vil komme inn

Arsenals manager Mikel Arteta sier at han føler seg sikker på at flere spillere vil bli hentet inn i troppen før overgangsvinduet åpner.

Fredag kl 21.00: Se Brentford - Arsenal på TV 2 Premium og TV 2 Play

Ifølge ryktebørsen venter Arsenal på at Martin Ødegaard skal ta en endelig avgjørelse om sin Real Madrid-fremtid før de eventuelt går videre i forhandlingene om en permanent overgang til Emirates for nordmannen.

På torsdagens pressekonferanse før fredagens Premier League-åpning mot Brentford bekrefter Arsenal-manager Mikel Arteta at London-klubben ikke har handlet ferdig for sommeren.

Det kan bety at Martin Ødegaard kan være på vei inn før overgangsvinduet stenger ved midnatt 31. august.

– I den første perioden av overgangsvinduet har vi gjennomført et par ting vi ønsket, og det vil hjelpe troppen vår. Men det er fremdeles tid igjen i dette overgangsvinduet, og jeg er sikker på at ting vil skje fremover, sier Arteta, ifølge BBC.

– Det har vært travelt

Arteta legger ikke skjul på sommerens overgangsvindu har vært vanskelig. Spanjolen beskriver det hele som det vanskeligste overgangsvinduet i «fotballindustriens» historie.

Arsenal har hentet Ben White (Brighton), Albert Sambi Lokonga (Anderlecht), Nuno Tavares (Benfica) og Mika Biereth (Fulham) hittil.

– Det har virkelig vært travelt. Det sier litt om hvor mye vi har hatt å gjøre i starten av dette vinduet. Vi snakker om det vanskeligste overgangsvinduet i denne industrien på årevis, og vi prøver å tilpasse oss. Vi ønsket å forsterke oss, og vi vet hva vi ønsket. Ting tar tid og mange forskjellige parter er interessert. Det er viktig å sørge for at troppen er klar og stabil, oppsummer han.

– Har det økonomiske vært et problem?

– Det er det for enhver klubb. Vi har eiere som er villige til å investere i laget for å gjøre laget bedre ved å hente store navn. Men vi forsøker å være forsiktige og finne balansen, fordi klubben må også være i en god finansiell situasjon, svarer han.

Skal takle presset

Arsenal havnet på en skuffende åttendeplass på Premier League-tabellen forrige sesong. Arteta vet at presset på ham er stort med tanke på løfte Arsenal på tabellen og skaffe klubben troféer.

– Kravene i denne klubben er høye. Forventningene er så høye. Det er bare noe vi må håndtere, konkluderer han.

Han spår en tøff kamp mot Premier League-nykommer Brentford i det TV 2 Premium-sendte oppgjøret fredag kveld.

– Jeg mener Thomas Frank har gjort en enestående jobb, de har et spennende lag og måten de rykket opp på etter noen skuffende sesongen viser det. Det Thomas har gjort er fantastisk, og det sier litt om hva laget har utrettet, roser han.

Relatert