DELTOK: Kristoffer Barmen innrømmer at han var en del av Brann-stallen som natt til tirsdag festet på Stadion. Foto: Marius Simensen / BILDBYRÅN
DELTOK: Kristoffer Barmen innrømmer at han var en del av Brann-stallen som natt til tirsdag festet på Stadion. Foto: Marius Simensen / BILDBYRÅN

Barmen etter nachspiel-bråket: – Vi mistet kontroll

Ledelsen i fotballklubben Brann behandler natt til tirsdag brudd på interne regler etter at flere spillere festet på stadion.

Ledelsen i fotballklubben Brann har natt til tirsdag behandlet brudd på interne regler etter at flere spillere festet på stadion.

– Timingen er fryktelig svak. Vi har en ekstremt viktig kamp søndag, og når vi velger å gå denne veien, så er det utrolig uklokt. Alt med saken irriterer meg grenseløst, men vi får ikke reversert det, sier Eirik Horneland til BT.

Ifølge BT og BA samlet spillerne seg til en middag for å ønske de nye signeringene velkommen. Etter middagen skal tolv av spillerne ha dratt videre til Stadion for å fortsette festen. Ifølge BT skal det ha vært minst tre kvinner utenfor Branns kohort med på nachspielet.

Kristoffer Barmen er én av spillerne som etter onsdagens trening stilte opp for pressen. Der la midtbanespilleren seg langflat og innrømmet at han var en del av nachspielet.

– Jeg forstår at folk i Bergen er skuffet over oss, det er jeg også. Jeg håper vi kan stå sammen og på sikt kanskje bli tilgitt, sier Barmen til BT.

– Vi klarte å grave oss et jævlig stort hull. Det er utrolig skuffende. Det er tungt for meg å stå her, sier Barmen til Bergensavisen.

Grunnen til at spillerne valgte å dra til Stadion istedenfor å fortsette festen på byen forklarer Barmen med smittesituasjonen i Bergen. Likevel skriver BT og BA at flere av gjestene ikke tilhører klubben.

– Vi hadde ikke lyst til å dra på byen på grunn av smitte, så vi tenkte at vi skulle ta en fest i kontrollerte omgivelser på Stadion, men vi mistet kontroll, sier midtbanespilleren til BA.

Branns daglige leder reagerer kraftig

Festen fant sted mandag kveld og natt til tirsdag, skriver Bergens Tidende. Hele tolv Brann-spillere var involvert, og daglig leder Vibeke Johannessen i klubben reagerer kraftig på det hun beskriver som «så mange dårlige valg som er tatt i løpet av én kveld».

Brann-ledelsen har avdekket at spillerne tok seg inn på stadion uten tillatelse, at det ble drukket alkohol og at det var eksterne gjester utenfor Branns kohort til stede. Flere spillere var på stadion til langt på natt.

– Det var ikke avklart med klubben. De har drukket alkohol, vært på stadion og fortsatt festen. Det er veldig alvorlig, og det har vi tatt med dem, sier Johannesen til BT.

Brann-spillerne ble testet for koronavirus onsdag morgen. Det er ikke helt avklart hvilke konsekvenser nachspielet vil få.

– Det er en relativt stor gruppe. Vi noterer oss dem som har vært med på dette, de vil få en merknad. Så må vi diskutere hvordan vi skal løse det videre, sier Johannessen.

FIKK DU MED DEG DENNE?

Spiller viktig kamp på søndag

Flere Brann-spillere var mandag samlet på et utested i Bergen sentrum. De skal ha drukket alkohol og fortsatte senere festen på Brann stadion, melder Bergens Tidende.

– Dette hadde de ikke tillatelse til, sier daglig leder Vibeke Johannesen, som er tydelig på at det ses på som et alvorlig tillitsbrudd.

Mandagens fest skal ha startet med at flere Brann-spillere dro på byen etter 3-1-seieren over Fyllingsdalen i en treningskamp.

Kommende helg spiller Brann, som ligger sist på eliteserietabellen, hjemmekamp mot Sandefjord.

(©NTB)

Relatert