Lundby skal kombinere OL-oppkjøring med Skal vi danse: – Skjønner at folk reagerer

Hoppstjernen Maren Lundby (26) skal til høsten delta i Skal vi danse. Det skjer bare uker før vinter-OL i Beijing.

PÅ PARKETTEN: Maren Lundby skal delta i Skal vi danse til høsten. Foto: Håkon Mosvold Larsen
PÅ PARKETTEN: Maren Lundby skal delta i Skal vi danse til høsten. Foto: Håkon Mosvold Larsen

OL- og VM-vinner Maren Lundby er en av deltakerne i årets sesong av «Skal vi danse». Det skal hun gjøre samtidig som hun forbereder seg til vinterens OL, som starter i Beijing i februar 2022.

– Det er ingen optimal oppkjøring, det er klart. Hadde det ikke vært for at jeg har slitt en del med skader, så er det sannsynligvis noe jeg aldri hadde kastet meg ut i, sier Lundby til TV 2, før hun videre forklarer:

– Men når ting er som de er er det kanskje det beste jeg kan gjøre, så ja. Jeg skjønner at folk reagerer hvis en tenker sånn. Men jeg vet bra selv hva som skal til for å bli best i verden for å hoppe på ski. Jeg tror dette er veien å gå.

Til høsten skal hun kombinere trening på Olympiatoppen med å være i «danseboblen».

– Jeg har hatt en sommer der jeg ikke hopper i bakken på grunn av skader fra i fjor, så planen er egentlig å ha en litt annen oppkjøring, trene mye fysisk, og da passet egentlig Skal vi danse helt topp inn i den planen.

– Vet ikke helt hva jeg har begitt meg ut på

På spørsmål om hun ser noen likheter med å danse på parketten og skihopping og hvorvidt hun kan dra fordel av dansingen i OL, sier hun følgende:

– Det er jo mye balanse, rytme og koordinasjon, men på en helt annen måte, så klart. Jeg er jo helt blank, men jeg er jo vant til å trene mye og kunne utfordre kroppen på andre måter også, sier skihopperen.

Lundby er imidlertid klar på at hun gleder seg til å ta fatt på dansingen.

– Jeg vet ikke helt hva jeg har begitt meg ut på, men er veldig glad for at jeg har takket ja, sier Lundby ekstatisk til TV 2 og legge til:

– Jeg tror det blir en fin opplevelse, og skal bruke Skal vi danse som en oppladning til sesongen. Jeg har erfart at det lurt å trene variert, og tenker at balanse, koordinasjon og rytme er viktig både i dans og skihopp.

Hopperen skal danse sammen med Philip Raabe. Lundby har ett OL-gull og to VM-gull i skihopp.

– Vi må bare øve masse for at det ikke skal bli total ydmykelse på første show, la hun til.

Lundby er ikke den eneste vintersportstjernen med i årets utgave av Skal vi danse. Også tidligere kombinertutøver Magnus Moan skal delta i programmet.