Finne og Heltne Nilsen sprudlet i Brann-comebacket - Huseklepp scoret

Bård Finne (26) og Sivert Heltne Nilsen (29) leverte begge målpoeng i sin første kamp etter Brann-returen. Erik Huseklepp (36) scoret også mot gamleklubben.

Brann 3-1 FK Fyllingsdalen

Se målene til Finne og Huseklepp øverst!

Mandag kveld spilte Brann treningskamp FK Fyllingsdalen på Brann Stadion og bergensernes hjemvendte sønner, Bård Finne og Sivert Heltne Nilsen, brukte ikke lang tid på å vise seg frem mot tredjedivisjonslaget.

Først scoret Finne etter et kvartersspill. Angriperen, som kom fra danske SønderjyskE til Brann forrige uke, banket ballen i mål til 1-0 for de røde.

– Han ser fortsatt farlig ut i gjennombruddene og løpene. Han får seg en scoring, men mangler litt på «matchfitnessen». Samme med Sivert. Han står godt i banen og pisker folk. De har masse å komme med, sier Brann-trener Eirik Horneland til Bergens Tidende.

– Det var godt å komme i gang og sette den første som kommer, sier Finne om målet sitt, og ser frem til utfordringen med å holde Brann i Eliteserien:

– Vi har en mulighet. Vi skal gjøre alt for at Bergen blir oppe.

Drøye fem minutter senere tok Heltne Nilsen på seg hovmesterhatten og sendte en utsøkt målgivende pasning til Filip Delaveris, som klinket inn 2-0 fra skrått hold.

– Finne scorer og det er kjekt å få han i gang, sier midtbanesjefen, og legger til at det kriblet i kroppen før Stadion-returen.

Huseklepp-mål

Brann vant til slutt treningskampen 3-1. Klubblegenden Erik Huseklepp ga de oppmøte på Stadion et glimt ev gammel storhet da han på lekkert vis bredsidet inn reduseringsmålet for Fyllingsdalen tidlig i andreomgang.

– Det var kjempedeilig, det! Jeg fikk gjort en del ting også, så det var veldig kjekt, sier Huseklepp, som trodde han hadde scoret sitt siste mål på Brann Stadion og mener Brann ga Fyllingsdalen for mye rom.

Målet var hans første på Stadion på 1.844 dager, da Brann slo Aalesund 6-0 i juli 2016.

SIST GANG: Mandag kveld scoret Erik Huseklepp sitt første mål på Brann Stadion siden juli 2016. Foto: Marit Hommedal
SIST GANG: Mandag kveld scoret Erik Huseklepp sitt første mål på Brann Stadion siden juli 2016. Foto: Marit Hommedal

Finne og Heltne Nilsen kan starte neste kamp

Finne forlot Brann gratis i 2013, mens Heltne Nilsen kontroversielt byttet ut Brann med danske Horsens i 2018, da rødtrøyene ledet Eliteserien. Nå har begge signert kontrakter med Brann ut juni 2025.

Branns neste kamp i Eliteserien er mot Sandefjord på Brann Stadion søndag 15. august. Horneland utelukker ikke at Finne og Heltne Nilsen starter den kampen.

– Nei, definitivt ikke. Det var et fint skritt for de før Sandefjord-kampen. Det er godt å få blåst gjennom motorene, avslutter Brann-treneren, som var svært misfornøyd med andreomgangen mot Fyllingsdalen.

Relatert