VIKTIG BRIKKE: Etter hvile i de siste to kampene var Kari Bratset Dale sentral i seieren. Foto: Stian Lysberg Solum
VIKTIG BRIKKE: Etter hvile i de siste to kampene var Kari Bratset Dale sentral i seieren. Foto: Stian Lysberg Solum

Spillerbørsen: – Tilbake med et smell!

Det var svært ujevn kvalitet på håndballjentene etter avansementet til semifinalen. Men spesielt tre spillere kan gå ut med hevet hode.

Norge - Ungarn 26-22

Norge var storfavoritt, men fikk det tøft av et heltent Ungarn-lag.

Dermed deles ikke de største børskarakterene ut av TV 2s håndballekspert Bent Svele etter kampen.

Slik ser Sveles børs ut etter den jevne kvartfinalen:

Silje Solberg 5

Får tillit i det norske målet fra start. Sliter bak et norsk forsvar i starten, men står glimrende det siste kvarteret inn mot pause hvor hun redder sju av de neste elleve skuddene. 2. omgang begynner som den første. Byttet ut etter null redninger på de åtte første skuddene i 2. omgang

Kathrine Lunde 8

Kommer inn på stillingen 18-19 og avgjør kampen for Norge. Presser en straffe utenfor målet, og redder fem av de åtte skuddene som kommer mot henne, noe som gir en redningsprosent på 63. Betryggende at hun dokumenterer god form inn mot semifinalen mot Russland.

Henny Ella Reistad 6

Tilbake etter skulder skaden og får prøve seg litt før pause. Viktig inn mot slutte av kampen og lager tre mål på fem forsøk.

Veronica Kristiansen 5

Lager sitt landslagsmål nummer 500 med en flott avslutning fra distanse, Som resten av laget variabel både offensivt og defensivt. Tar ikke så mange avslutninger men tre fine assist.

Marit Malm Frafjord 5

Begynner defensivt med for lite intensitet og fart i bena, men spiller seg fint opp inn mot pause. Det samme i den andre omgangen hvor vi sliter med linjespillet til Ungarn.

Stine Skogrand 4

Taper noen dueller defensivt og treffer på én av tre før pause. Lite med offensivt etter pause, gjør en ok jobb defensivt.

Nora Mørk 5

Veldig opptatt av å spille opp de andre og lykkes flere ganger, holder litt lenge på ballen og det blir noen feil. Finner ikke rytmen offensivt. Brenner en straffe.

Stine Bredal Oftedal 5

Vil mye, men lykkes ikke med alt i en 1. omgang hvor angrepsspillet i beste fall er variabelt. Mye av det samme de første 20 minuttene av 2. omgang, men Norge klarer å dra det hele i land.

Kari Bratset Dale 8 Norges beste

Har fått hvile i de to siste kampene og er tilbake med et smell. Sliter litt sammen med de andre defensivt fra start, men offensivt leverer hun igjen fra øverste hylle. Ender på sju mål på åtte forsøk og viktig når vi avgjør kampen de siste 10 minuttene begge veier.

Marit Røsberg Jacobsen 7

Kommer inn for Skogrand mot slutten av 1. omgang. Lager Norges 12. mål sekunder før pause. Er dyktig og treffer på sine to forsøk etter pause og gjør en viktig og god jobb ute på kanten.

Camilla Herrem 5

Lider av at Norge ikke er nøyaktige nok i angrepsspillet og det kommer lite utspill. To avslutninger, ett mål og stjeler én ball de første 30 minuttene. Får en mulighet etter pause og setter den.

Sanna Solberg Isaksen 5

Kommer inn for Herrem og gjør det godt defensivt. Ingen avslutninger før pause, men et viktig mål når Norge stikker fra Ungarn inn mot pause.

Thorir Hergeirsson 6

Vil ha fart, og det får han. Norge løper mye, men presisjonen og konsentrasjonen er ikke på topp. Begynner svakt defensivt, men spiller seg opp der utover i omgangen. Har en god periode fra 10-20 minutter som gir oss 12-10 til pause. Svake første 20 minutter av 2. omgang. Treffer med målvaktsbytte når han setter inn Lunde og beholder roen når det koker i 2. omgang.

Relatert