VEGG: Katrine Lunde endte opp med en redningsprosent på 63 i kvartfinalekampen mot Ungarn
VEGG: Katrine Lunde endte opp med en redningsprosent på 63 i kvartfinalekampen mot Ungarn Foto: Stian Lysberg Solum

Keeperheltens valg gikk utover familien

Katrine Lunde (41) har vunnet gull i alt som kan det siste året. Nå er hun ett steg nærmere nok en medalje, men innrømmer at året har vært tøft.

En semifinalebillett rikere og et steg nærmere å ta nok en medalje. Det siste året står Lunde med gull i EM i 2020, NM, Rema 1000-ligaen og Champions League.

– Fram til nå har det vært veldig bra fangstmessig, det har jo det, sier en smilende Lunde om året som har vært og fortsetter:

– Vi har oppnådd veldig gode prestasjoner, men det har vært et vanskelig og hardt år for min del.

Tok et valg for datteren

I kvartfinalen mot Ungarn nærmest stengte Katrine Lunde buret for de norske håndballjentene.

– Det er veldig deilig, og spesielt når det er en jevn kamp. Det hadde vært surt om vi ikke hadde klart det, så da er det ekstra deilig å stå bra i sånne kamper, sier veteranen etter seieren over Ungarn.

Men det har vært et krevende år for Lunde. I november mistet hun det ufødte barnet sitt, og veteranen sluttet seg til EM-troppen og tok gull.

Pandemien har ført til flere reisedøgn, ingen tilskuere til tider og utallige timer i karantene. Det har gått utover datteren Atina.

– Det er også en utfordring med tanke på meg og familielivet. Man har ofra mye og valgt å leve veldig isolert fra alt sammen. Det har også gått utover min datter som ikke fikk tatt det valget selv. Det tok mammaen hennes for henne. Det har vært sånn at hun har ikke fått hatt med så mange venner med hjem etter barnehagen.

Men Lunde er imponert over hvordan datteren Atina har taklet den krevende hverdagen.

– Barn er flinke til å tilvende seg og de vet hva koronasituasjonen går ut på. De er kjempeflinke, men de vet ikke så mye annet. De tenker at sånn skal det være. Men de har merka det på kroppen de også, for de har lyst til å være mer ute blant folk og venner.

– Bare å ta av alle hatter som finnes

Lunde og håndballjentene er klare for semifinale mot utøverne som representerer den russiske olympiske komite (ROC). TV 2s håndballekspert ga målvakten en åtter på børsen etter kvartfinalen mot Ungarn.

– Det er betryggende at hun dokumenterer god form inn mot semifinalen, forteller Bent Svele.

Og målvaktstrener Mats Olsson er mektig imponert over Lundes oppvisning etter et tøft år.

– Alle vet om Katrines rolle i håndballverden og den storheten hun er. Når hun begynner å redde på den måten, så vinner hun det psykologiske spillet mot spillerne. De går lenger og lenger ned i skoene, forteller Olsson.

TEAM: Mats Olsson har vært håndballjentenes målvaktstrener i mange år.
TEAM: Mats Olsson har vært håndballjentenes målvaktstrener i mange år. Foto: Vidar Ruud

– Det er bare å ta av alle hatter som finnes for Katrine. Med den sesongen hun har hatt, der hun befinner seg i karrieren og så kommer hun hit og spiller sånn i OL... Det er fantastisk.

– Hun legger vel ikke opp med det første?

– Nehei, det håper jeg virkelig ikke. Så lenge Katrine vil og hun holder dette nivået, så vil vi ha henne på landslaget så lenge som mulig, forteller svensken om 41-åringen.

Relatert