Hovland spilte seg trolig vekk fra OL-medalje: – Det var tungt i dag

Viktor Hovland slet med ujevnt spill på 3. runde i OL-golfen. Det norske medaljehåpet åpnet med bogey på de to første hullene og fikk det aldri helt til å stemme lørdag.

SLET: Viktor Hovland hadde ikke en god dag på jobben lørdag. Foto: Toby Melville
SLET: Viktor Hovland hadde ikke en god dag på jobben lørdag. Foto: Toby Melville

Med tre bogey, tre birdies og resten par gikk Viktor Hovland av greenen med en skuffende par på lørdagens runde i OL i golf.

Viktor Hovland spilte en svært ujevn 3. runde og er langt bak teten i OL-golfen. Han kom seg aldri helt etter en fæl start på de første hullene lørdag.

– Det var tungt fra starten av. Det var ikke så mye som gikk veien i dag, men jeg følte jeg kjempet så godt jeg kunne. Det kunne selvfølgelig blitt bedre, men jeg stod på hele veien i hvert fall, sier Hovland til Eurosport.

Før søndagens sisterunde er Hovland fem slag under par. I skrivende stund holder det til en delt 31.-plass, og det er hele åtte slag opp til Xander Schauffele. Amerikaneren og flere andre spillere i toppen har flere hull igjen og kan øke avstanden.

– Den er nok litt for langt ute om jeg ikke spiller min livs runde i morgen, men sånn er det. Det er ikke så mye å få gjort med det.

– Jeg er sliten, for det er lange dager. Så jeg får ta det litt med ro, så ser vi hva jeg klarer i morgen.

Tung åpning

Hovland startet lørdagens runde med to bogeys. Etter en birdie på hull seks ventet nok et tilbakeslag da Hovland startet rundens siste halvdel med en bogey på det 10. hullet. Han rettet opp skaden med en umiddelbar birdie. Med fem slag opp til medaljeplass lørdag skilte det åtte slag.

Norges andre OL-deltaker i golf, Kristian Krogh Johannessen, var blant spillerne som måtte starte lørdagen ekstra tidlig for å fullføre runden fra dagen før. Dårlig vær og forsinkelser sørget for det. En bogey på siste hull la en demper på Johannessens ellers så solide avslutning.

26-åringen innledet også 3. runde med en tidlig bogey, men slo umiddelbart tilbake med tre birdier på rappen. Tre hull senere kom det en ny.

Johannessen startet runden på hull 10. Han står lørdag med fem birdier og tre bogeyer når sju hull gjenstår. Det holder i øyeblikket til to slag under par og en delt 41.-plass.

(©NTB / TV 2)