TRØBBEL: Manchester Uniteds førstelag skal ha avlevert flere positive koronaprøver torsdag.
TRØBBEL: Manchester Uniteds førstelag skal ha avlevert flere positive koronaprøver torsdag. Foto: Kacper Pempel

Mulig koronautbrudd i Manchester United-troppen

Flere på Manchester Uniteds førstelag skal ha testet positivt for koronaviruset. De som har testet positivt er isolert i påvente av nye tester.

Manchester United bekrefter det hendelsen på sin hjemmeside. Det er ikke oppgitt hvilke spillere eller hvor mange som har testet positivt for viruset. Men United skriver på hjemmesiden at testene kommer fra førstelaget.

– Etter en rutinemessig testing av spillerne torsdag ble det identifisert et lite antall mistenkte positive prøver. Dette har ført til at personene isolerer seg i påvente av nye tester, skriver United på sin hjemmeside.

Preston North End skriver på sine hjemmesider at treningskampen deres mot Manchester United på lørdag er avlyst.

TV 2s ekspert Erik Huseklepp tror en forkortet sesongoppkjøring for de røde djevlene kan påvirke sesongstarten. Han minner om den dårlige sesongstarten United hadde i fjorårets sesong.

– Dette forkorter jo tiden frem mot sesongstart og det kan få store konsekvenser. Vi så jo hvor lang tid det tok før United kom i gang i fjor, og det er uheldig for dem dersom det samme skjer denne sesongen.

Likevel tror Huseklepp Solskjærs menn kan ha sluppet billig unna.

– Det er jo mange av de aller beste som ikke har returnert til troppen enda. Så det kan jo hende de har hatt hell i uhell.

– Men det er klart at noen av de beste spillerne har jo vært med, blant annet Greenwood, så de blir jo absolutt påvirket av dette.

Onsdag spilte Manchester United deres andre treningskamp før den kommende sesongen. Kampen mot nyopprykkede Brentford endte 2-2.

Relatert