Lillestrøm bykset til medaljeplass - Stabæk med etterlengtet seier

Stabæk vant en kamp på tiende forsøk, men varsellampene blinker fortsatt. I motsatt ende av tabellen fortsetter LSK å herje.

Mjøndalen - Stabæk 1-2

Lillestrøm - Sarpsborg 08 2-0

Det var et Stabæk-lag på desperat poengjakt som onsdag møtte Mjøndalen til bunnoppgjør.

Med kun ett poeng på de siste ni kampene var bærumsklubben tabelljumbo i før dagens oppgjør - rett bak Brann som har flere kamper spilt.

På det tiende forsøket ville det seg derimot for bæringene som med 2-1-seieren mot Mjøndalen klatret forbi bergenserne til foreløpig 15. plass.

Etterlengtet seier

Drøyt seks minutter før pause stanget Simen Wangberg Stabæk i ledelse etter et strålende innlegg fra Sturla Ottesen.

– Vi må være enda mer aggressive for vi kan ikke bli for lave og passive. Da setter de opp situasjoner i vår egen boks og det er vi ikke fornøyd med, slo Wangberg fast i pausepraten med Discovery.

Midtstopperens advarsel så ikke ut til å ha noen effekt for bortelaget som stadig vekk falt bakover og ble satt under press på dødballer i starten av andreomgangen.

Til tross for dette ridde bæringene av seg den verste stormen og doblet ledelsen ved Oliver Edvardsen i det 77. minuttet, før Benjamin Stokke sørget for ny spenning i kampen da han satte inn en redusering fra ellevemeteren rett før full tid.

Flere mål ble det ikke og dermed halte Kjønø og hans Stabæk-mannskap i land en svært etterlengtet seier - deres første på de ti siste forsøkene i Eliteserien.

Lillestrøm på medaljeplass

Nyopprykkede Lillestrøm fortsetter poengfangsten etter sin tiende strake kamp i Eliteserien uten tap. Seieren mot Sarpsborg ble den sjette på de ti siste.

HØYTFLYVENDE: Lillestrøm inntok pallen etter seiren mot Sarpsborg 08.
HØYTFLYVENDE: Lillestrøm inntok pallen etter seiren mot Sarpsborg 08. Foto: Geir Olsen

Med 2-0-seieren sørget også for å sende romerikingene opp på medaljeplass bak Bodø/Glimt og overlegne Molde på henholdsvis andre- og førsteplass.

Kaan Kairinen sørget for LSKs første nettkjenning, før spissen Thomas Lehne Olsen doblet ledelsen etter drøyt 58. minutter på Åråsen.

Sandefjord, som av mange før sesongstart ble spådd i bunnen av tabellen, klatret med sin 3-2-seier forbi dagens motstander Odd til niendeplass, mens Haugesund slo Strømsgodset 2-1 på eget gress.

Relatert