BANENS BESTE: Bent Svele var svært imponert over OL-starten til Kari Brattset Dale.
BANENS BESTE: Bent Svele var svært imponert over OL-starten til Kari Brattset Dale. Foto: Sergei Grits

Hun var Norges beste: – En fantastisk start på mesterskapet

To spillere får ni på børsen av TV 2s ekspert Bent Svele etter at de norske håndballjentene pangåpnet OL søndag.

De norske håndballjentene fikk en drømmestart på OL med 39-27-seier over Sør-Korea.

TV 2-ekspert Bent Svele trekker spesielt fram to norske spillere etter åpningskampen.

Her er Sveles børs:

Silje Solberg 9

Får starte i det norske målet og tar vare på tilliten. Leverer en fantastisk 1 omgang hvor hun ender på 11 redninger og over 50%. Fortsetter etter pause og driver de koreanske skytterne til vanvidd.

Henny Ella Reistad 6

Kommer inn midt i 1. omgang og viser fra kvalitetene sin. Sitter fra start av i den andre men tar tak når hun kommer inn igjen. Stor fart og godt samspill med de andre.

Veronika Kristiansen 7

Får en tidlig utvisning, men leverer noen enorme returløp og står godt bakover. Liker seg når hun kan leke med Oftedal og Mørk offensivt. Bakrekka spiller ut det koreanske forsvaret gang etter gang. Treffer godt etter pause.

Marit Malm Frafjord 7

Forsvarssjefen er akkurat det. Står godt sammen med Bratset Dale og er med på å fremprovosere feil som gir norske kontringsmuligheter.

Stine Skogrand 7

Får begynne begge veier og leverer godt. Solid defensivt og treffer ute fra kanten. Løser jobben sin på en god måte.

Nora Mørk 7

Med Skogrand inn slipper hun å bytte forsvar/angrep. Får bli med i kontringspillet og viser flott overblikk og godt samspill med linje og kant. Setter et tempo sammen med de andre som Sør-Korea ikke henger med på. Mange assist.

Stine Bredal Oftedal 8

Lider litt under at hun bytter forsvar/angrep før pause og ikke blir en naturlig del av kontringsspillet. Styrer det etablerte angrep spillet glimrende og setter opp medspillerne på en god måte.

Kari Bratset Dale 9 NORGES BESTE

Solid i midtforsvaret og kommer til mange avslutninger både i kontring og etablert angrepsspill. Beveger seg godt og medspillerne vet å bruke henne. En fantastisk start på mesterskapet.

Marit Røsberg Jacobsen 5

Inn de siste 15 minuttene uten å komme til noe spesielt.

Camilla Herrem 7

Koser seg på venstre kanten. Sør-Korea gjør mange feil og det gir henne flere kontringsmuligheter som hun bruker på en god måte. Får hvile etter pause.

Sanna Solberg Isaksen 5

Spiller fra start av i 2.omgang uten å få til spesielt mye.

Thorir Hergeirsson 8

Godt forberedt inn mot åpningskampen. Treffer med startlaget, setter forsvaret, og løper fra en motstander som ikke fikk muligheten til å komme inn i kampen. Tydelig plan om å få mange avslutninger fra seks meter og lykkes med det. Tar timeout og ytter lite.

Relatert