HETSET: Wijnaldum fikk nok av hets i sosiale medier.
HETSET: Wijnaldum fikk nok av hets i sosiale medier. Foto: David Rodriguez / BILDBYRÅN

Wijnaldum antyder at netthets bidro til Liverpool-exit

Den nederlandske fotballstjernen Georginio Wijnaldum mer enn antyder at ubehagelige tilbakemeldinger i sosiale medier bidro til at han forlot Liverpool.

Wijnaldum signerte for Paris Saint-Germain etter forrige sesong. Kontrakten hans med Liverpool var da utløpt.

Nederlenderen spilte mer enn 200 kamper for Liverpool og bidro til at Anfield-klubben vant både mesterligaen og Premier League. I et intervju med The Times røper han imidlertid at ikke fansen ikke bare overøste han med kjærlighet.

– Liverpool betydde så mye for meg. Det var samtidig noen øyeblikk der jeg ikke følte kjærlighet og å bli verdsatt der, sier midtbanemannen.

FEM ÅR: Georginio Wijnaldum fikk med seg et minne etter fem år i Liverpool, hvor han var høyt verdsatt blant flere.
FEM ÅR: Georginio Wijnaldum fikk med seg et minne etter fem år i Liverpool, hvor han var høyt verdsatt blant flere. Foto: Paul Ellis

Han understreker at han ikke sikter til lagkamerater, støtteapparatet eller andre ansatte i Merseyside-klubben.

– Jeg vet at de elsket meg, og jeg elsket dem. Det kom ikke fra den kanten, mer fra den andre, sier Wijnaldum.

– Supportere på stadion og i sosiale medier var to forskjellige ting. På stadion kan jeg ikke si noe galt om dem. De støttet meg alltid. Dersom vi tapte fikk jeg imidlertid skylden i sosiale medier – i form av at jeg ville forlate klubben, legger han til.

PSG-spilleren sier fansen bare skulle visst hvor hardt han jobbet for å ta vare på egen fysikk og være klar til hver eneste kamp.

I løpet av årets europamesterskap i fotball har det vært mange rapporter om hets i sosiale medier, spesielt blant enkelte av de svarte spillerne på det engelske landslaget.

Etter å ha bommet på sine straffer i straffesparkkonkurransen under EM-finalen mot Italia, fikk spesielt Bukayo Saka og Marcus Rashford oppleve rasismen på sosiale medier.

Kort tid etter tapet mot Italia ble et gatekunstverk av Rashford hjemme i Whitington i Manchester, tilgriset og vandalisert med graffiti av rasister.

Sistnevnte ble rørt til tårer da lokalsamfunnet svarte med å pyntet veggmaleriet med hjerter og lykkeønskninger.

– Meldingene jeg har mottatt i dag har vært helt overveldende, og da jeg så responsen i Withington var jeg nær ved å gråte. Lokalmiljøet som alltid har beskyttet meg, fortsetter å holde meg oppe, sa Rashford den gang.

(©NTB)

Relatert