Lettet: Simen Pettersen, trener Christian Berge, Magnus Abelvik Rød og Petter Øverby under håndballkampen for herrer mellom Norge og Brasil
Lettet: Simen Pettersen, trener Christian Berge, Magnus Abelvik Rød og Petter Øverby under håndballkampen for herrer mellom Norge og Brasil Foto: Stian Lysberg Solum /NTB

Dette skjedde i OL i natt

Norsk seier på håndballbanen, nær norsk medalje i skyting og historisk kamp på basketbanen var noe av det som skjedde i OL i Tokyo natt til lørdag.

OL i Tokyo er for alvor i gang, og det var mye som skjedde natt til lørdag. Norges håndballherrer slet lenge mot Brasil i OL-åpningen mot Brasil. Men en sterk andreomgang gjorde at det endte med norsk seier, 27-24. Sander Sagosen ble Norges toppscorer med åtte mål.

Håndballgutta var ikke de eneste norske som imponerte i natt. Jeanette Hegg Duestad (22) imponerte stort under OL-konkurransen på 10 meter luftrifle. Men det holdt akkurat ikke til OL-medalje for Tønsberg-kvinnen. Hun endte på fjerdeplass, 0,6 poeng bak bronsemedaljen.

Are Strandli (32) og Kristoffer Brun (33) leverte også en sterk prestasjon, og vant sitt heat i lettvekt dobbeltsculler like foran Belgia, og tok seg til semifinale. Strandli kastet opp etter løpet.

Av andre ting som skjedde i Tokyo i natt, ble Russland historisk da de vant tidenes første OL-kamp i treerbasket i natt. De møtte Japan, og kampen endte 21-18 til russerne. De er også rangert som verdens beste rangerte lag i øvelsen.

Den yngste utøveren under OL i Tokyo, syriske Hend Zaza på tolv år, røk ut i første runde av bordtennisturneringen i OL i natt. Hun tapte for en motstander som var 27 år eldre, østerrikske Liu Jia, melder NTB.

Relatert