OL-medaljen glapp for Jeanette Hegg Duestad

Jeanette Hegg Duestad (22) imponerte stort under OL-konkurransen på 10 meter luftrifle, men OL-medaljen røk for Tønsberg-kvinnen.

Duestad vant kvalifiseringen, og kjempet om medaljene under finalen på 10 meter luftrifle natt til lørdag. Hun skjøt 209.3 poeng i finalen, og med det havnet hun akkurat utenfor pallen på en fjerdeplass. Hun havnet 0,6 poeng unna pallen. Hun lå lenge på medaljeplass, men skjøt 10,2 og 10,3 midtveis, og havnet som nummer fire.

Sportsnyhetene: Se avgjørelsen i videovinduet øverst

– Her var Jeanette nære noe veldig stort, fortalte Eurosport-ekspert Vebjørn Berg under Eurosport sin sending.

Selv var hun veldig fornøyd, men med litt bismak.

– Jeg er veldig fornøyd, men det er kjipt at det er så innmari nært, spesielt etter den kvalifiseringen jeg hadde. Og etter man har levert absolutt alt man har, fortalte hun til Eurosport.

Hun forteller om en veldig tøff konkurranse.

– Jeg skjønner tidlig at det blir beintøft. Jeg sier til meg selv at det går greit om jeg ikke kommer på pallen. Det er syke summer som blir skutt. Det er litt blandet. Jeg har virkelig gjort jobben, og jeg er glad jeg ikke skyter et dårlig skudd, sa hun til Eurosport etter finalen.

Landslagssjef Tor Idar Aune var i ekstase selv om det ikke ble medalje.

– Jeg er målløs. Det er fantastisk. Hun skyter 80 skudd i tieren i en OL-konkurranse. En 10,1 som dårligste. Det trodde jeg ikke var mulig for en norsk skytter, sa Aune til NTB etter finalen.

– Jeanette kommer kanskje til å være skuffet, men jeg synes ikke hun skal få lov til det. Jeg synes hun skal kjenne godt etter og forstå at hun er en fantastisk idrettsutøver, sa sportssjefen til NTB.

Duestad skal også delta i 50 meter rifle, helmatch senere i OL.

Kinesiske Qian Yang vant foran russiske Anastasia Galasjina og sveitsiske Nina Christen. Dette var de første medaljene som ble delt under OL i Tokyo.

Relatert