SLUTTER: Roy Johansen er ferdig som Vålerenga-trener. Foto: Carina Johansen
SLUTTER: Roy Johansen er ferdig som Vålerenga-trener. Foto: Carina Johansen

Bekreftet: Roy Johansen ferdig som hovedtrener i Vålerenga

Det bekrefter klubben og Roy Johansen selv overfor TV 2 fredag. TV 2s hockey-ekspert stusser over timingen.

Roy Johansen slutter som hovedtrener i Vålerenga Ishockey etter fem år i sjefsstolen.

Det bekrefter sportssjef i Vålerenga Ishockey, Frikk Juell, overfor TV 2.

– Det har vært en konstruktiv og god dialog mellom klubben og Roy. Vi vil takke Roy for tiden som har vært, sier Juell.

– Klubben ønsket et trenerskifte, og jeg ønsket ikke å stå i veien for det. Det har vært en bra dialog, sier Johansen til TV 2.

Men Johansen forlater ikke klubben helt. Han skal ha en rolle i klubben, og jobbe opp mot klubbens samarbeidspartnere.

– Jeg går over i en rådgiverstilling i samarbeid med daglig leder. Det har vært en fin og ryddig prosess, forteller Johansen.

– Har versert rykter

OVERRASKET: TV 2s hockey-ekspert stusser over timingen for avgjørelsen. Foto: Bjørn Kr. Erevik
OVERRASKET: TV 2s hockey-ekspert stusser over timingen for avgjørelsen. Foto: Bjørn Kr. Erevik

TV 2s hockey-ekspert Bjørn Erevik stusser over tidspunktet på avgjørelsen.

– Nå har det versert litt rykter om at deler av spillergruppen har følt på litt slitasje. Det blir jo gjerne det når man har hatt samme treneren over lengre tid, men jeg stusser over timingen. Så vidt jeg vet skal VIF starte sesongoppkjøringen på is allerede nå førstkommende mandag, sier Erevik og legger til:

– Det er klart han hadde sett fram til helt andre arbeidsforhold enn det han har hatt de siste sesongene. Som gammel Vålerenga-gutt så er det klart at han hadde gledet seg til det. At han ikke fikk en sesong i den nye hallen, må jeg si er litt overraskende. Jeg hadde egentlig sett for meg at de ville se an denne sesongen, men så kom nyheten om at Lørenskog plutselig friga Kenneth Larsen

Tidligere i juli kunne nemlig TV 2 fortelle at Vålerenga-helten Kenneth Larsen returnerte til Jordal etter å ha vært trener for Lørenskog siden 2014. Da var han tiltenkt en rolle som assistent.

Hockey-eksperten er rimelig sikker på at Larsen blir ny hovedtrener for Vålerenga med Espen «Shampo» Knutsen som sin assistent.

– Selv om det ikke er bekreftet noe sted lukter det jo langt på vei at det er Larsen som skal ta VIF videre. Det er jo to kompiser som er flasket opp på gamle Jordal, så det er klart at det kan bi en spennende kombinasjon. Kenneth har gjort en kjempejobb med Lørenskog i noen sesonger nå.

– Også er jo Espen tilbake der han aller helst vil være når han frekventerer Jordal, nemlig på trenerbenken. Så får vi se om det blir sånn til slutt.

Sportssjef i Vålerenga Ishockey, Frikk Juell, vil ikke avsløre planene for trenerteamet overfor TV 2.

– Det kan jeg ikke bekrefte, men vi vil presentere ny trenerduo i løpet av noen dager, sier Juell.

– Kommer til å være helt i toppen

På spørsmål om Vålerenga kommer til å bli det beste laget i Norge på kort sikt, er Erevik usikker.

– De får helt andre forutsetninger med den nye ishallen, helt andre kommersielle muligheter og bedre fasiliteter, men det er også noen andre klubber som vil ha en finger med i spillet der. Jeg ser først og fremst fram til at vi får en meget spennende Fjordkraft-liga den kommende sesongen, men at VIF kommer til å være helt i toppen og meget gjerne ønsker å ta tilbake hegemoniet og plukke kongepokaler hver eneste sesong, er jeg helt sikker på, avslutter hockey-eksperten.

Relatert