Molde med festfotball - vant første kamp i ny turnering

Molde sikret seg et svært godt utgangspunkt før returkampen mot Servette i Europa Conference League torsdag.

Molde 3-0 Servette

Se målene øverst!

Torsdag kveld var det klart for Moldes første kvalifiseringskamp i nyoppstartede Europa Conference League. På Aker Stadion ventet sveitsiske Servette.

Det skulle bli en festaften for Erling Moes menn, som leverte sterkt i forrige sesongs Europa League. Scoringer fra Ole Brynhildsen og Ohi Omoijuanfo i førsteomgang ble fulgt opp med en lekker halvvolley fra Magnus Wolff Eikrem i den andre.

Med 3-0-seier har Molde et strålende utgangspunkt før returoppgjøret i Sveits neste uke.

– Vi gjennomfører bra. Vi har en litt svak åpning, men retter det inn og vi kunne faktisk plusset på et par-tre mål til, sier Molde-trener Moe til VG etter kampen.

– Det er ingenting som er avgjort før vi er ferdig med bortekampen, legger han til.

Skulle Molde gå videre til neste kvalifiseringsrunde i Europa Conference League venter den tyrkiske storklubben Trabzonspor før en eventuell play-off til gruppespillet.

SCORING: Ola Brynhildsen scoret kampens første mål torsdag.
SCORING: Ola Brynhildsen scoret kampens første mål torsdag. Foto: Svein Ove Ekornesvåg

Pangstart

Gjestene gikk offensivt til verks, men det skulle imidlertid bli en drømmeåpning for Moes menn. Et innlegg ble headet på tvers av feltet av Omoijuanfo til bakre stolpe der Brynhildsen fikk en enkel jobb med å sende Molde foran etter sju minutter.

– Jeg føler jeg skal score hver kamp. Det der jeg har i «mindsettet» mitt og da vil jeg kanskje litt for mye, sier Brynhildsen som tror det er grunnen til at han ikke har scoret så mye som ønsket i Molde-drakten.

Få strakser senere var Eikrem nære ved å doble for de blå, men keeper var parat og slo til corner. Hjemmelaget skulle imidlertid juble for ny scoring etter en halvtime da Omoijuanfo satte inn 2-0 på hodet etter hjørnespark.

Like før pause fikk Grejohn Kyei en stor sjanse til å redusere for gjestene, men traff tverrligger alene med keeper Andreas Linde.

Eikrem dunket inn Moldes tredje og siste på halvvolley like før timen var spilt. Midtbanespilleren måtte ut med skade ti minutter før slutt med en kjenning bak i låret.

– Han har slitt litt med krampetendenser. Vi skal stille et godt lag neste uke også, sa Moe om Eikrem.

Returkampen i Sveits spilles torsdag 29. juli med avspark klokken 20.30.

Relatert