TIL BRANN: Alexander Søderlund er på vei tilbake til norsk fotball.
TIL BRANN: Alexander Søderlund er på vei tilbake til norsk fotball. Foto: Svein Ove Ekornesvåg

Søderlund blir Brann-spiller: – Kan være forskjellen på Eliteserien og Obos

Etter det TV 2 erfarer er Alexander Søderlund nå enig med Brann om en kontrakt. Spissen er på plass i Bergen og var torsdag på Brann Stadion.

Spissen har vært kontraktsløs siden han ble fristilt fra kontrakten i tyrkiske Caykur Rizespor tidligere i sommer.

Nå vender den tidligere landslagsspissen tilbake til Eliteserien. 33-åringen signerer en kontrakt på halvannet år med opsjon på forlengelse. Brann-trener Eirik Horneland bekrefter overfor TV 2 at Søderlund er i Bergen.

– Søderlund er en spiss med masse energi og tilstedeværelse. Han har bra volum og er sterk i boksen, sier Horneland om spissen.

– Hva kan han bidra med i Brann?

– Nå vet jo ikke jeg om han blir Brann-spiller. Det kan jeg svare på hvis han blir Brann-spiller, sier Horneland.

Torsdag var Søderlund på Brann Stadion for å ferdigstille overgangen, men overgangen blir ikke bekreftet torsdag, får TV 2 informert.

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen tror signeringen kan bli helt avgjørende for rødtrøyene.

– Søderlund kan være forskjellen på Eliteserien og Obos han, for selv om han ikke er like rå som han en gang var er han mer enn god nok til å hamre inn mål i Eliteserien, sier Mathisen.

– Han kommer til å bidra med humør, erfaring og ferdigheter inn i dette Brann-laget, og det å få signert en slik type og en slik spiller er noe Brann virkelig trenger. Det er vanskelig for norske klubber å signere spillere fra utlandet i disse tider, og når Brann ikke har alt for mye penger på konto må Søderlund være noe av det bedre de kan få tak i. Hvis han er motivert og i bra form vil han kunne gjøre en forskjell allerede denne sesongen, og Brann er en klubb som jeg tror kan trigge Søderlund til å finne den nødvendige motivasjonen, fortsetter han.

PÅ LAG: Eirik Horneland og Alexander Søderlund er snart på lag igjen, denne gang i Brann. Her fra tiden i Rosenborg.
PÅ LAG: Eirik Horneland og Alexander Søderlund er snart på lag igjen, denne gang i Brann. Her fra tiden i Rosenborg. Foto: Ole Martin Wold

Jobbet med Horneland før

Den midlertidige Brann-treneren Horneland kjenner Søderlund godt fra før. Duoen jobbet sammen i Rosenborg i 2019 og 2020 og har også kjennskap til hverandre fra Haugesund.

– Horneland er jo også en trener som kjenner veldig godt til Søderlund fra før, og jeg tror neppe Søderlund hadde blitt signert om de var i tvil om motivasjonen hans for å komme til Bergen.

Etter kampen mot Lillestrøm sa daværende Brann-trener Kåre Ingebrigtsen følgende om Søderlund-interessen til TV 2:

– Han har jo nummeret mitt, så han kan jo bare ringe, spøkte Ingebrigtsen før han la til:

– Det er klart at Søderlund er en strålende spiss. Men nå har vi nettopp spilt kamp, så jeg har ikke tenkt så fryktelig mye på det.

Nå blir Søderlund Brann-spiss uten Ingebrigtsen ved roret. Spissen har tidligere jobbet sammen med midlertidig Brann-trener Eirik Horneland.

Verken Søderlund selv eller Branns sportssjef Jimmi Nagel Jacobsen har besvart TV 2s henvendelser torsdag.

Relatert