Den siste testen før sommerlekene ble stoppet grunnet kondens på gulvet. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Den siste testen før sommerlekene ble stoppet grunnet kondens på gulvet. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Foto: Beate Oma Dahle

Glatt bane skapte trøbbel for håndballherrenes OL-oppladning

OL-oppkjøringskampen mellom Norge og Sverige i herrehåndball ble stoppet grunnet for glatt gulv i håndballhallen i Fukuoka tirsdag. Oppgjøret endte 26-26.

De to naborivalene ble enige om å avbryte kampen åtte minutter før fulltid. Årsaken skal ifølge det svenske nyhetsbyrået TT være at gulvet til slutt ble uspillbart glatt.

Det skal ha dannet seg kondens på gulvet i den varme hallen i Fukuoka.

– Det oppsto en del farlige situasjoner. Vi unngikk skader, men det var litt ekkelt, sier landslagssjef Christian Berge til VG om gulv-problematikken.

Kampen mellom de to naborivalene endte 26-26, etter at Norge tok ledelsen innledningsvis.

– Det er ikke alltid vi spiller på et plettfritt gulv, men i starten var det seigt og senere ble det glattere. Vi er usikre på om det er samme gulvet vi skal spille på i OL, sa den svenske håndballspilleren Hampus Wanne etter oppgjøret.

Kampen mot Sverige var Norges siste i oppladningen før OL-ilden. De norske herrene kaster i gang sommerlekene mot Brasil 24. juli 02.00 norsk tid.

Håndballjentene overbeviste i generalprøven

De norske håndballjentene kunne juble etter seier mot naborival Sverige i generalprøven foran Tokyo-OL. Oppgjøret endte 32-25.

Den siste oppkjøringskampen for Thorir Hergeirssons håndballstjerner la ingen demper på forventningene i forkant av sommerlekene i Japan.

Håndballjentene fikk, i motsetning til gutta, fullføre sin kamp mot «söta bror» tirsdag, og tok en overbevisende sjumålsseier.

Norge ledet 16-14 halvveis. I starten av annen omgang scoret Norge seks raske mål, mens Sverige måtte nøye seg med ett.

Hergeirssons har allerede omfavnet favorittstempelet i OL, og mener det er naturlig at Norge er å regne blant dem som kan kjempe om den gjeveste medaljen.

– Det vanskelig å komme unna det når vi vinner EM, sa islendingen til NTB i forkant av mesterskapet.

Norge OL-åpner 25. juli 09.15 norsk tid mot Sør-Korea.

(©NTB)

Relatert