Cavendish snytt for rekorden: – Den svir

Mark Cavendish klarte ikke å ta rekorden til Eddy Merckx. Briten måtte se seg spurtslått av Wout Van Aert.

Wout Van Aert (Jumbo-Visma) spurtslo konkurrentene på siste Tour de France-etappe på Champs-Élysées.

– Jeg antar jeg har havnet i trøbbel nå, for jeg hadde håpet å rekke et fly (til Tokyo-OL) i kveld. Nå er det alle disse intervjuene som tar tid, men jeg skal se om jeg kan rekke det likevel. Det kommer til å være verdt det, for en seier som dette er uvurderlig, sier en blid Van Aert, som er en av favorittene i Tokyo-OL.

Mark Cavendish (Deceuninck-Quick-Step) jaktet på sin 35. etappeseier, som sendt ham foran den belgiske legenden Eddy Merckx på listen over flest etappeseirer, men briten fikk ikke opptrekket man har sett tidligere i Touren.

Cavendish, som sikret seg den grønne poengtrøyen, slo i styret og så skuffet ut over å bli nummer tre bak Van Aert og Jasper Philipsen (Alpecin-Fenix).

– Den svir, sa TV 2-kommentator Christian Paasche på bildene av Cavendish, som blir stående på 34 etappeseirer, like mange som Merckx.

Cavendish står imidlertid igjen med fire etappeseirer i årets Tour de France. Da han vant den fjerde etappen, tok han sin første seier i Touren på fem år.

Wout van Aert gikk til topps på tre etapper i årets Tour de France. Det gjorde han med seier på både fjelletappen til Mont Ventoux, lørdagens tempoetappe og i massespurten på Champs-Élysées på avslutningsdagen.

– Denne Touren har vært fantastisk. Det har vært en berg-og-dalbane, men å avslutte slik som dette er over all forventning, sier Wout Van Aert.

Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) kom seg trygt til mål og tok sin andre strake sammenlagtseier i Tour de France. 22-åringen fra Slovenia vant også ungdomstrøyen og klatretrøyen for andre år på rad.

Vegard Stake Laengen (UAE Team Emirates) var en viktig hjelperytter for Pogacar. 32-åringen fra Asker er den eneste nordmannen som fullførte årets Tour. Amund Grøndahl Jansen (BikeExchange) brøt etter å ha slitt etter velt, mens Edvald Boasson-Hagen (TotalEnergies) havnet utenfor tidsfristen.

Relatert