Tre strake for Milwaukee Bucks – NBA-finalen snudd på hodet

Milwaukee Bucks startet NBA-finalen med to tap, men er nå kun én seier unna tittelen etter en mektig snuoperasjon. Natt til søndag ble Phoenix Suns slått 123-119.

ÉN SEIER UNNA: Etter tre strake seire mot Phoenix Suns kan Milwaukee Bucks sikre NBA-tittelen tirsdag. Foto: Ronald Martinez

Seieren var Bucks' tredje på rad i finaleserien. Dermed er 0-2 snudd til 3-2 sammenlagt. Tirsdag kan klubben sikre sin andre tittel i den nordamerikanske basketballigaen.

Bucks spiller den sjette finalekampen foran egne fans i Milwaukee.

Storstjernen Giannis Antetokounmpo og Khris Middleton satte henholdsvis 32 og 29 poeng i lørdagens seier. Phoenix Suns tok tidlig ledelsen og hadde et solid overtak etter første periode, men derfra og ut var det gjestene som styrte showet.

Bucks fikk hele 43 poeng i andre periode, og bortelaget ledet 64-61 halvveis. Det ble en spennende avslutning, og med ett minutt igjen var det bare ett poeng som skilte lagene.

Milwaukee Bucks' hittil eneste NBA-tittel kom i 1971. Årets finale er klubbens første siden 1974.