JUBEL: Casper Ruud jubler etter semifinaleseier i Nordea Open i Sverige.
JUBEL: Casper Ruud jubler etter semifinaleseier i Nordea Open i Sverige. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN

Ruud klar for finale i Nordea Open

– Dette betyr veldig mye for meg, uttalte Casper Ruud etter semifinaleseieren.

Casper Ruud hadde full kontroll i semifinalen mot Roberto Carballés i ATP 250-turneringen i svenske Båstad lørdag. Han vant med settsifrene 6-1, 6-4.

Dermed er forhåndsfavoritt Ruud klar for finalespill på søndag.

– Dette betyr veldig mye for meg, sier Ruud i et intervju sendt på VG+ etter kampen.

Han mener selv at han spilte en god kamp, på tross av noe problemer i andre sett.

– Det var litt frem og tilbake, og jeg ble ganske nervøs mot slutten. Spillet gikk veldig fort, og jeg fikk ikke helt til å spille mitt spill. Men alt i alt var det en god kamp, og jeg er glad for å vinne.

Overlegent første sett

Ruud kom ut i 100 i semifinalen lørdag og beholdt egen serve i det første settet, før han brøt Carballés de to første gangene. På 5-0 til Ruud vant spanjolen sitt første game, før Ruud servet inn settseier etter overlegne 6-1 i det første settet.

Ruud fortsatte den gode formen og brøt spanjolen i det første gamet i det andre settet, men ble brutt tilbake umiddelbart til 1-1. Det likte Ruud dårlig, som likegreit brøt tilbake til 2-1.

Deretter holdt spillerne egen serve til 4-3 til Ruud, da spanjolen brøt til 4-4. Så brøt Ruud umiddelbart tilbake igjen, beholdt egen serve og vant det andre settet 6-4, og kampen i strake sett.

Finalemotstander utestengt fra tennis

I finalen møter Ruud den 29 år gamle argentineren Federico Coria, som er nummer 77 på verdensrankingen. Ruud har møtt Coria to ganger tidligere, i 2017 og 2019.

Begge gangene var det argentineren som gikk seirende ut av oppgjøret.

Finalemotstander Coria har en trøblete fortid. I juni 2018 ble argentineren utestengt fra tennis i åtte måneder for å unnlate å rapportere om forsøk på kampfiksing i 2015, og for ikke å samarbeide i den påfølgende etterforskingen.

Utklasset danske

22 år gamle Ruud er forhåndsfavoritt til å vinne Nordea Open.

Som første seed i turneringen slapp han å spille den første runden, og fikk i stedet gå direkte til runde to. Der utklasset han danske Holger Rune med settsifrene 6-0, 6-2.

I kvartfinalen skulle Ruud møte Henri Laaksonen, men da han måtte trekke seg på grunn av en lyskeskade, gikk nordmannen videre til semifinale på walkover.

Casper Ruud har vunnet to ATP 250-turneringer tidligere, men dette er første gang han er rangert som beste spiller i turneringen før start.

Relatert