HÅPER PÅ ENDRING: Ifølge håndballpresidenten kan kvinnelige beachhåndballspillere se frem mot endringer i kleskoden. Her er det kroatiske laget etter en kamp mot Nederland i 2018. Foto: Handout
HÅPER PÅ ENDRING: Ifølge håndballpresidenten kan kvinnelige beachhåndballspillere se frem mot endringer i kleskoden. Her er det kroatiske laget etter en kamp mot Nederland i 2018. Foto: Handout

Forventer at omstridt regel skrotes neste år

Håndballpresident Kåre Geir Lio vil vente til etter EM med å kreve den omstridte truseregelen for beachjentene endret.

Regelen har vært roten til frustrasjon og sinne i det norske håndballmiljøet i en årrekke. Sandhåndballspillerne må bruke en tettsittende sports-BH og truser som ikke skal være bredere enn ti centimeter på sidene.

I vår fikk Norges Håndballforbund (NFH) gjennom et vedtak for opprette nye regler. Nok er nok, mener Lio, som tror vi vil se endringer neste år.

– Det tror jeg. Nå har de jobbet så sent og trenert det vedtaket. De klarer ikke å holde på med det lenger. Neste år må det være i orden, sier han til NTB.

Torsdag spilte de norske kvinnene mot Tyrkia i hovedrunden i beach-EM i bulgarske Varna. Der ble det en komfortabel 2-0-seier for de hittil ubeseirede kvinnene.

Lio opplyser at en henvendelse til Det europeiske håndballforbundet (EHF) blir sendt etter mesterskapet.

– De må få konsentrere seg om idretten først.

Som blåveisen

Til NRK har Lio opplyst at henvendelsen blir sendt i samarbeid med Sverige, Danmark og Frankrike.

– Hva blir innholdet i henvendelsen?

– At de må agere fort.

Saken om den omstridte regelen dukker opp jevnlig hver sommer.

– Det er som blåveisen om våren, sier håndballpresident Lio.

Han opplyser at NHF allerede i 2006 sendte den første henvendelsen til EHF om å få endret reglene.

– Det ble til og med foreslått draktsett som kunne være passende å spille i. Men ingenting skjedde.

– Skammelig og urimelig

– Det (regelen) er helt unødvendig. Det er en liten sak. Man kunne få gjort noe med det vedtaket på en ettermiddag. Det er ingen stor greie. Nå ligger det vedtaket der. De kommer ikke unna det lenger, sier han.

Nå håper Lio at han slipper å svare på lignende spørsmål neste sommer.

–Her sover de i timen. Det er skammelig og urimelig overfor jentene. Hver sommer jeg har vært president siden 2015, har jeg svart på spørsmål om dette og ikke snakket om medaljer de har hentet og gode forestillinger de har gjort. Jeg skjønner at folk er irriterte, sier han.

(©NTB)

Relatert