UNGARN: Kristoffer Zachariassen flytter fra Trondheim til Budapest.
UNGARN: Kristoffer Zachariassen flytter fra Trondheim til Budapest. Foto: Marius Simensen / BILDBYRÅN

Kristoffer Zachariassen solgt fra Rosenborg til Ferencváros

Rosenborgs toppscorer Kristoffer Zachariassen (27) er tapt for trønderne. Han ble torsdag solgt til den ungarske toppklubben Ferencváros.

Sotraværingen har kun vært halvannet år i Trondheim, og rakk å score 21 mål på 45 kamper fra sin midtbaneposisjon. Han var toppscorer for klubben i årets Eliteserien med åtte mål.

TV 2s fotballekspert, Jesper Mathisen, mener Zachariassens alder gjør at valget om å bli lagkamerat med landslagskollega Tokmac Nguen, er godt.

– Han er i en alder hvor denne muligheten kan passe ham perfekt, og han kommer til en stor klubb med stolte tradisjoner, og han har garantert sjekket godt opp med Tokmac om dette er noe som kan passe for ham, sier Mathisen.

Han mener Rosenborgs toppscorer har lagt bak seg en litt svakere periode for klubben han nå forlater.

– Zachariassen åpnet sesongen strålende for RBK, men så har han vært svakere den siste tiden. På landslagssamlingen i Marbella fikk han heller ikke vist seg frem fra sin beste side, men at han nå får muligheten i utlandet er fullt fortjent. Han har i lang tid vært blant de beste spillerne vi har i Eliteserien, og det var mye interesse fra utlandet også da han spilte i Sarpsborg, sier Mathisen.

Eurosport meldte tidligere torsdag at det var snakk om en overgang med totalramme på 15 millioner kroner.

Ifølge klubben selv, fikk Rosenborg et godt tilbud på Zachariassen.

– Kristoffer har vært en solid spiller for oss og har gjort det såpass bra at han har blitt attraktiv for klubber nede i Europa. Vi har fått et meget godt tilbud og Doff kjenner selv at han har lyst til dette. Derfor kjennes det riktig på alle plan, sier sportslig leder Mikael Dorsin på klubbens nettsider.

Hovedstadsklubben spilte Champions League-fotball i fjor etter å ha slått ut Molde i kvalifiseringen.

Tirsdag tok de seg videre fra første kvalifiseringsrunde i turneringen.

(©NTB/TV 2)