Rasch bekrefter Carapaz-bløff: – Han gjorde kanskje litt mye ut av det

Ineos Grenadiers' sportsdirektør Gabriel Rasch mener laget gjorde alt rett på 17. etappe.

– Det var litt av planen, ja, humrer Gabriel Rasch i intervju med TV 2 før starten på torsdagens etappe til Luz Ardiden.

Ineos Grandiers' norske sportsdirektør bekrefter at Richard Carapaz forsøkte å spille ekstra sliten på vei opp Col de Portet på torsdagens Tour de France-etappe, der han satt i tet sammen med Tadej Pogacar og Jonas Vingegaard.

Rivalene hadde forgjeves forsøkt å få Carapaz til å ta føringer, men Ineos-rytteren lå på halen og skar grimaser – helt til det gjensto 1,4 kilometer til mål. Da forsøkte 28-åringen å stikke fra de to ungguttene.

INEOS-SJEF: Ineos Grenadiers' norske sportsdirektør Gabriel Rasch. Foto: Yngve Sem Pedersen / TV 2
INEOS-SJEF: Ineos Grenadiers' norske sportsdirektør Gabriel Rasch. Foto: Yngve Sem Pedersen / TV 2

– Han gjorde kanskje litt mye ut av det, men samtidig var det ikke opp til ham å sette tempo og gå i rødsonen for mye. Det var kanskje litt gambling, men vi må prøve, sier Gabriel Rasch.

Mens Pogacar holdt hjulet til Carapaz, jobbet Vingegaard seg inn på de siste hundre meterne. I mål måtte Carapaz innse at forsøket var mislykket og ta til takke med en tredjeplass på den knallharde etappen.

I etterkant snakket både Pogacar og Vingegaard om bløffmakeren Carapaz.

Til tross for det mislykkede forsøket fra Carapaz, er Rasch godt fornøyd.

Carapaz gikk forbi Rigoberto Uran og opp på tredjeplass i sammendraget. Ecuadorianeren er 5.43 bak ledende Pogacar, men Vingegaard på andreplass er kun fire sekunder foran.

– Det var veldig bra stemning. Jeg følte vi gjorde alt rett i går, og vi fikk utnyttet Rigos dårlige dag maksimalt. Nå er vi i det minste ganske sikre på podiet. Jeg tror vi har nok margin før tempoen, sier Rasch.

Carapaz er 1.34 foran Uran på fjerdeplass.

– Lørdagens tempo er ganske lik den første tempoen, der Carapaz tapte 54 sekunder, så vi regner med at han taper noe rundt der, sier Gabriel Rasch.

Carapaz er klar til å fortsette pokerspillet.

– Jeg har hele tiden forsøkt å angripe, men jeg har ikke fått noe resultat av det. I går endret jeg planene. Jeg skulle bare konsentrere meg om mitt eget løp. Jeg gjorde et forsøk, men de var sterkere enn meg, sier Carapaz.

Relatert