Konrad gikk solo og tok karrierens største seier

Patrick Konrad (29) vant etter hviledagen.

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Bora-hansgrohe-rytter Patrick Konrad vant 16. etappe i Tour de France.

Østerrikeren stakk fra en mindre utbrytergruppe på vei opp Col de Portet-d'Aspe og holdt helt inn til mål i Saint-Gaudens.

– Hans største dag på sykkelen, sa TV 2-kommentator Christian Paasche idet den jublende østerrikeren krysset målstreken.

Konrad har vunnet det østerrikske mesterskapet to ganger tidligere.

– Jeg er målløs. Denne seieren er for familien, venner og de som tror på meg, men også Bora-hansgrohe, som alltid stoler på meg og støtter meg. Denne seieren kom virkelig på riktig tidspunkt når jeg er ikledd den østerrikske mestertrøyen. Det gjør meg virkelig stolt, sier Konrad.

Det ble ingen store forandringer i sammendraget.

Etappen for brudd

Det ble en hektisk start på etappen, der Kasper Asgreen (Deceuninck-Quick Step) klarte å stikke av tidlig og ble sittende alene i tet, men etter om lag 50 kilometer i solobrudd, fikk dansken selskap av Mattia Cattaneo (Deceuninck-Quick Step) og Michal Kwiatkowski (Ineos Grenadiers).

Bakfra var det flere som prøvde å komme opp til de tre utbryterne. Med 65 kilometer igjen var bruddet spist av det som var igjen av hovedfeltet.

Et samlet felt ga nye angrep, og det dannet seg etter hvert en bruddgruppe på tre ryttere: Jan Bakelants (Intermarché-Wanty-Gobert), Fabien Doubey (TotalEnergies) og Christopher Juul-Jensen (BikeExchange). Bakfra gikk flere ryttere etter i jakten på bruddet. Patrick Konrad (Bora-hansgrohe) klarte å komme seg til gruppen på vei opp førstekategoristigningen Col de la Core. Det tok ikke lang tid fra Konrad kom seg opp til Juul-Jensen måtte slippe.

Konrad holdt unna

På vei opp Col de Portet-d'Aspe takket Konrad for følge og stakk fra Doubey og Bakelants, som ikke hadde noe å svare med, men David Gaudu (Groupama-FDJ) og Sonny Colbrelli (Bahrain Victorious) forsøkte å ta opp jakten på den østerrikske 29-åringen i front.

Det dannet seg gruppe inn mot det siste fjellet, fjerdekategoristigningen Côte d'Aspret-Sarrat. Den jagende gruppen kjørte opp den forholdsvis korte stigningen på 800 meter i høyt tempo og tok drøyt tjue sekunder på Konrad, men de klarte aldri å true seieren til Konrad, som kom alene til mål og seiret.

42 sekunder etter Konrad kom Sonny Colbrelli (Bahrain Victorious) inn til andreplass. På tredjeplass fulgte Michael Matthews (BikeExchange).

Amund Grøndahl Jansen (BikeExchange) sto av Tour de France før starten på tirsdagens etappe. Edvald Boasson-Hagen (TotalEnergies) havnet utenfor tidsfristen på søndagens etappe. Det betyr at Vegard Stake Laengen (UAE Team Emirates) er den eneste nordmannen igjen i Tour de France-feltet.

Relatert