Tour de France-sensasjonen jobbet på fiskemottak for tre år siden

Jonas Vingegaard har hatt en litt annerledes vei til toppen.

Se Tour de France på TV 2 og Play fra kl. 11.30.

Danske Jonas Vingegaard (24) har vært én av åpenbaringene i årets Tour de France. 24-åringen ligger på 3. plass sammenlagt etter imponerende kjøring i Alpene. På den 11. etappen angrep han Tadej Pogacar og fikk en solid luke over toppen av Mont Ventoux. Det er foreløpig den eneste gangen Pogacar har vist svakhetstegn så langt i Touren.

Mens Pogacar vant etapperitt i sitt første år som profesjonell syklist, hadde Vingegaard en litt annerledes vei til toppen. Han jobbet på et fiskemottak så sent som i 2018.

Renset fisk

Da var 24-åringen en del av det danske kontinentallaget Coloquick-Cult. Han jobbet på fiskefabrikken i Hanstholm fra seks om morgenen til klokken tolv. Så trente han om ettermiddagen.

– Jeg hjalp dem som skar fisken ut med å klargjøre den før de skulle pakke den i etterkant. Det var tidlig om morgenen, og så skulle jeg trene etterpå, sier Vingegaard til TV 2.

– Det var tunge dager, men det var artig. Jeg synes det var hyggelig.

Gjennombrudd

Før 2019-sesongen fattet Jumbo-Visma interesse for den klatresterke dansken. Det nederlandske storlaget ryddet plass til thyboen. Han vant kongeetappen i Polen rundt i sin første sesong, men det er først denne sesongen at han har fått sitt definitive gjennombrudd. Etappeseier i UAE Tour (foran Pogacar) og flere sterke resultater i Baskerland rundt og Critérium du Dauphiné ga billett til Tour de France.

Livet som sykkelproff er annerledes enn livet på fiskefabrikken, men 24-åringen vil ikke rangere det ene over det andre.

– Jeg likte meg godt på fiskefabrikken. Det var veldig stille og rolig. Jeg liker meg også godt i Tour de France, altså, men det var moro å jobbe der også.

Relatert