- BARE TULL: Michael Owen er ikke enig i at de unge spillerne ikke bør ta straffespark.
- BARE TULL: Michael Owen er ikke enig i at de unge spillerne ikke bør ta straffespark. Foto: Andrew Boyers

Michael Owen mener «det bare er tull» at Saka er for ung til å ta straffespark. Oppsiktsvekkende statistikk kan vise at han har rett

Å være ung kan faktisk være en fordel når man skal ta straffespark, mener Michael Owen.

Da England var nødt til å score på straffespark for å ikke tape EM-finalen, var det 19 år gamle Bukayo Saka som ble sendt frem for å ta det avgjørende sparket.

Det endte med engelsk fiasko og finaletap.

Siden har Gareth Southgates valg av straffetakere blitt diskutert og kritisert.

Flere kritikere, blant andre Roy Keane og Jose Mourinho, har trukket frem Sakas alder som et argument for at valget av ham som Englands femte straffeskytter var galt

– Jeg mener det er for mye for en gutt å ha alt ansvaret på sine skuldre i et slikt øyeblikk. Samtidig kan ikke jeg vite om de eldre spillerne som skulle vært der, har gjemt seg for sitt ansvar, har Mourinho uttalt, ifølge Daily Mail.

Michael Owen - som selv scoret i straffesparkkonkurransen mellom England og Argentina i 1998, er sterkt uenig med den portugisiske treneren.

«Jeg er simpelthen ikke enig i teorien om at man er for ung til å ta straffe når man er 19 år. Min erfaring er faktisk at det er lettere for de yngre spillerne. Fryktløs, selvsikker og ikke preget av tidligere "arr" osv.» skriver Owen.

Owen, som selv har spilt 89 A-landskamper for England, har også tatt jobben med å sjekke alderen til de engelske spillerne som tidligere har bommet på straffespark i store turneringer de tre siste tiårene.

Den er med på å underbygge hans poeng:

Gjennomgangen viser nemlig at gjennomsnittsalderen på de engelske spillerne som har bommet på straffespark i store turneringer siden 1990, er nærmere 28 år.

«Denne teorien er bare tull, akkurat som jeg trodde», avslutter Owen sin tweet.

Statistikken sier imidlertid ingenting om snittalderen på straffetakerne som har gjort mål.