SIKKER: Manchester United-manageren har full tillit til Rashford som straffeskytter.
SIKKER: Manchester United-manageren har full tillit til Rashford som straffeskytter. Foto: Oli Scarff

Solskjær støtter Rashford: – Han kommer til å ville ta straffer for oss

Ole Gunnar Solskjær er trygg på at Marcus Rashford kommer over straffebommen for England.

Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær er sikker på at Marcus Rashford kommer til å rekke opp hånden og stille seg disponibel til å ta straffer for Manchester United i framtiden.

Rashford bommet som kjent på sitt straffespark for England i EM-finalen mot Italia. Spissen ble byttet inn like før slutt og satte sitt straffespark i stolpen og ut. Til slutt vant Italia sitt andre EM-gull gjennom tidene.

Rashford har likevel vist seg som en meget habil straffeskytter tidligere. Han var sikkerheten selv fra elleve meter i Europa League-finalen mot Villarreal i mai, og han satte også straffesparket som sendte United videre i Champions League mot Paris Saint-Germain i mars 2019.

Kristiansunderen håper at Uniteds nummer 10 fortsatt vil ta straffer for klubben og kjempe med Bruno Fernandes, som er klubbens førstevalg på straffer, om å trappe opp på elleve meter og skyte.

– Bare det å trappe opp og skulle ta en straffe. Jeg føler man har vunnet da. Da har du tatt på deg et ansvar, og jeg er helt sikker på at mange spillere håper de ikke må ta straffe, sier Solskjær til klubbens nettsted.

– Du kan bli helt, og du kan bli syndebukk. Det er fotball. Man lærer av det og kommer tilbake sterkere. Man viser personlighet når man bestemmer seg for å ta straffe. Jeg vet at Marcus kommer til å rekke opp hånden om det blir mulig å ta straffe for oss, sier Solskjær videre.

(©NTB)

Relatert