UT MOT MINISTER: Tyrone Mings er ikke nådig med innenriksminister Priti Patels holdning til rasisme.
UT MOT MINISTER: Tyrone Mings er ikke nådig med innenriksminister Priti Patels holdning til rasisme. Foto: Justin Tallis

England-spiller går knallhardt ut mot egen minister: – Du kan ikke late som om du er forferdet

Tyrone Mings er svært misfornøyd med innenriksminister Priti Patel etter de rasistiske kommentarene i retning England-spillerne.

Etter Englands tap i straffesparkkonkurransen mot Italia i EM-finalen har en rekke spillere blitt utsatt for rasistiske kommentarer på sosiale medier.

Spesielt Bukayo Saka og Marcus Rashford har fått unngjelde etter at de bommet på straffe.

Det har vekket reaksjoner verden over. Blant annet har en rekke toppolitikere i Storbritannia gått ut og fordømt rasismen. Innenriksminister Priti Patel har tatt til Twitter og skrevet dette:

– Jeg er forferdet over at England-spillere, som har gitt så mye for landet denne sommeren, har blitt utsatt for rasisme på sosiale medier.

Mings tar oppgjør med politiker

Men det faller ikke i god jord hos alle. England-stopper Tyrone Mings tar nemlig et knallhardt oppgjør med Patel.

– Du kan ikke kaste bensin på bålet i starten av turneringen ved å kalle vår antirasisme-markering for "politisk markering", og deretter late som om du er forferdet når det vi kjemper mot skjer, skriver Mings på Twitter.

Bakgrunnen er at innenriksministeren uttalte i starten av EM at det er opp til fansen å bestemme om de vil bue når spillerne kneler. Hun ville ikke kritisere tilskuere som gikk i mot markeringene som spillerne avholder ved kampstart.

Knelingen ble innført etter Black Lives Matter-bevegelsen som oppsto etter drapet på George Floyd i 2020.

I tillegg har landets statsminister Boris Johnson tatt til sosiale medier og fordømt rasisimen som har herjet det siste døgnet.

I likhet med ministerkollega Priti Patel har også Johnson uttalt at det har vært greit om fansen ville bue ved kneling fra spillerne.

Neville fyrer løs mot statsministeren

Tidligere England-stjerne og nå fotballekspert på Sky Sports Gary Neville er ikke fornøyd med statsministeren.

– Statsministeren sa det var helt ok å bue på disse spillerne om de prøvde å fremme likhet og stå opp mot rasisme, sa Neville.

– Det starter på toppen. Og derfor så var jeg ikke overrasket da jeg våknet i morges til disse overskriftene. Dette forventet jeg med en gang disse tre spillere bommet.

Neville får støtte av Keir Starmer som er leder i Labour Party.

– Statsministeren har feilet i lederskapstesten. Uansett hva han sier om rasisme så kunne han tatt et annet standpunkt rundt kneling, sier Starmer til BBC.

– Passiviteten fra lederne våre har gitt konsekvenser, sier han.

Relatert