Måtte svare på dopingspørsmål: – Jeg godtar tvilen

Den suverene sammenlagtlederen Tadej Pogacar ble stilt til veggs på hviledagen i Tour de France.

Mandag var det hviledag i Tour de France før den siste, avgjørende uken i sykkelsirkuset. Der ligger Tadej Pogacar meget godt an. Sloveneren innehar den gule ledertrøyen, og har over fem minutter ned til Rigoberto Uran i sammendraget.

Se sammendraget fra monsteretappen i vinduet øverst!

Slik blir det dopingmistanke rundt. UAE Team Emirates-rytteren ble spurt om anklagene på en pressekoferanse på hviledagen.

– Jeg forstår at spørsmålet kommer fordi sykling har en tung fortid, men jeg har ikke forberedt meg på å svare på det. Jeg godtar tvilen, men jeg vet ikke hva mer jeg skal si, sa Pogacar ifølge L'equipe.

Villig til å dele data

Han mener oppdragelsen i barndommen har avstått ham fra å jukse.

– Alt jeg kan gjøre er å snakke fra hjertet og si at jeg kommer fra en god familie som har oppdratt meg godt og har lært meg å ikke ta snarveier.

På pressekonferansen ble han også spurt om han kunne være villig til å offentliggjøre ytelsesdatane sine.

– Jeg vil gjerne gjøre det en dag, men jeg vet ikke om det ville endre noe. Å publisere dataene mine kan gjøre at motstanderne ser hva jeg kan gjøre i visse situasjoner. Jeg tror ikke det vil være til nytte for meg.

– Ingen holdepunkter

22-åringen viste seg for alvor frem på den åttende etappen i årets Tour. Pogacar parkerte motstanderne på den første fjelletappen.

– Det er det villeste jeg har sett, sa TV 2-kommentator Christian Paasche om monsterrittet til sloveneren.

Og slik startet spørsmålene å rulle. Sykkelsportenhar vært preget av en rekek dopingskandaler opp gjennom årene, men enn så lenge har Pogacar bevist sin uskyld.

– Det er absolutt ingen konkrete eller håndfaste holdepunkter mot 22-åringen. Ingen positive prøver, ingen politibesøk på hotellrommet, ingen innblanding i dopingsaker, ingen dopingtester han har uteblitt fra, ingen tvilsomme medisimnske fritak som har blitt lekket til pressen, skrev TV 2s sykkelreporter Magnus K. Aarre i en analyse om dopingspørsmålet rundt Pogacar.

Tirsdag er det duket for den 16. etappen i Tour de France. Sendestart er klokken 13.00 på TV 2. Da skal rytterne opp i Pyreneene i Andorra.

– Tilstanden min er god, men jeg føler meg litt sliten. Jeg har vært varm de siste dagene, og sovet dårlig. Jeg gleder meg til å angripe Pyreneene for å teste beina mine der, sa Pogacar.

Relatert